r
Nosalty Logó

Kínai kukoricaleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petunia
Kínai kukoricaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4769.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    4031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2677 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehús alaplevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a csemegekukoricát, és 10 percig főzzük.
  2. Amíg a kukorica fő, egy pohárban az étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverjük (kb. háromszor annyi vízzel szoktam, mint amennyi a keményítő). A tojásokat egy tányérban a szezámmag olajjal együtt felverjük.
  3. A levesbe beleöntjük a vízzel elkevert étkezési keményítőt. Amint ismét elkezd forrni a leves, lehúzzuk a lángról, mivel az étkezési keményítő "hatásfoka" csökken, ha tovább forraljuk.
  4. A leglátványosabb rész következik: a levesbe folyamatos (se nem túl gyors, se nem lassú) keverés mellett lassan csurgassuk bele a felvert tojásokat.
  5. Snidlinggel (metélőhagymával) vagy újhagyma zöldjével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24764
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Nagyon finom, ha főzünk bele egy kis csirkehúst, de ez elhagyható. Snidling vagy újhagyma helyett gyakran csíráztatott magokkal (pl. lucerna) szoktam megszórni. A más fogásokból kimaradt tojássárgája/-fehérje is újrahasznosítható ehhez a fogáshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai kukoricaleves
Petunia 5 recept

Az első wokunkhoz adott receptgyűjteményben volt benne ennek a levesnek az elkészítési módja, amit csak minimálisan alakítottunk át. Amint az a leírásból látszik, ez egy nagyon egyszerű leves. Gyakran készítem el, ha valami könnyű, gyors és meleg vacsorára vágyunk, vagy ebédekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!