Bambuszrügy

Bambuszrügy

Leírás

A bambusz fehér, fiatal, édeskés ízű hajtásvége. Az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva. Szárított változata is kapható, ezt használat előtt néhány órára be kell áztatni. Május elején, míg az új hajtások el nem érik a 20 cm-t, addig vágják ki a reggeli órákban. A rügyeket egy kondérban vízzel elborítva főzik kb. 1 óráig, hasonlóan a főtt kukoricához. A vízbe esetenként kis cukrot is tesznek az ízhatás kedvéért. Majd a vízből kivéve lefejtik róla a külső lepelleveleket, és pálcikaszerű csíkokra vágják a kiválasztott recept kellékeként. Forrás: Terebess

Mikor vegyem

Konzervben bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, felbontás után hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!