Bambuszrügy

A bambusz fehér, fiatal, édeskés ízű hajtásvége. Az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva. Szárított változata is kapható, ezt használat előtt néhány órára be kell áztatni. Május elején, míg az új hajtások el nem érik a 20 cm-t, addig vágják ki a reggeli órákban. A rügyeket egy kondérban vízzel elborítva főzik kb. 1 óráig, hasonlóan a főtt kukoricához. A vízbe esetenként kis cukrot is tesznek az ízhatás kedvéért. Majd a vízből kivéve lefejtik róla a külső lepelleveleket, és pálcikaszerű csíkokra vágják a kiválasztott recept kellékeként. Forrás: Terebess
Konzervben bármikor.
Gyári csomagolásban, felbontás után hűtőben.
Egy szupergazdag, mégis könnyed minestronét, egy nem mindennapi olasz tésztakülönlegességet és egy valóban kuriózum számba menő reggeli fogást készítettünk, ezeket nektek is ki kell próbálnotok!
GrétiKaralyos Gábort a legtöbben valószínűleg színészként ismerik, négy éve azonban Vegán Hegylakó néven vezet blogot, amiben mindennapjait dokumentálja Budapest szélén, egy hatalmas kertből. Önfenntartásról, környezettudatosságról és a veganuárról beszélgettünk vele.
Szász NóriNincs jellegzetes illata, íze is alig, mégis az egyik legsokoldalúbb alapanyaga nemcsak az ázsiai konyháknak, hanem a vega és vegán étkezésnek is. Ez a szójából készült különleges étel a tofu, amiből, ha jól fűszerezzük, könnyen a család kedvence válhat.
Szekeres.DóraVannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Egyre többen próbálják meg elhagyni a hagyományos cukrot az étrendjükből, és keresnek édes ízű alternatívát. Az egyik legkedveltebb helyettesítő az eritrit, lássuk, mit kell tudni róla!
Csernus Imre megunta, hogy zárva kell tartania kávézóját.