Szójabab

Szójabab

Leírás

Babhoz hasonló egynyári, dudvás szárú, sokoldalúan hasznosítható hüvelyes növény. Őshazája Délkelet-Ázsia; Európában csak a XVIII. században kezdett meghonosodni. Termése kard vagy sarló alakú hüvely. A hüvelyekben 2-4 mag fejlődik. Az egész növény gazdag fehérjében, de a csicseriborsó például 9x annyi fehérjét tartalmaz, mint a szója... A szójabab finomítva, tofu (szójatúró), ill. szójaszósz, -tej, -csíra formájában kerül asztalunkra.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen.

16 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 3....

A só és a zsiradékok után fejest ugrunk a savak szövevényes világba. Bár sokszor ízügyileg a háttérben maradnak, nemes küldetésük van: egyensúlyt képviselnek az ízkavalkádban. Itthon talán kevésbé állunk tudatosan a savakhoz, pedig sok fogásunk alapelemei. Négyrészes sorozatunk harmadik fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek