r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkatál

Friedrich Antal
Húsvéti sonkatál
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Padlizsánkrém

Kaszinó tojás

Franciasaláta

Hidegtál összeállítás

1139
Kalória
45.1g
Fehérje
50g
Szénhidrát
84.6g
Zsír
291.2g
Víz
249.6g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Padlizsánkrém

Kaszinó tojás

Franciasaláta

Hidegtál összeállítás

Összesen 1139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Padlizsánkrém

Kaszinó tojás

Franciasaláta

Hidegtál összeállítás

Összesen 5693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Padlizsánkrém

Kaszinó tojás

Franciasaláta

Hidegtál összeállítás

Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.5 g

Zsír

  • Összesen
    423.2 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12803.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    10903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1455.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    3921 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 5693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    388 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Padlizsánkrém

  1. Minden sonkát és szalámit vágjunk vékony szeletekre.
  2. A paradicsomokból 5 darabról vágjuk le a tetejét, és vájjuk ki a közepét. A TV paprikát vágjuk ketté. A paprika egyik felébe tormát, a másikba a mustárt rakjuk.
  3. A padlizsánból készítsünk padlizsánkrémet, majonézzel. A paradicsomokat töltsük meg a krémmel.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a torma felét. A habbal töltsük meg a gépsonkát.
  5. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, és kettévágjuk. A sárgáját lereszeljük. Kemény besamel mártást készítünk. A vaj felét forrósítjuk, és a lisztet lepirítjuk benne világos színűre. A tejet felforraljuk a fűszerekkel, és a forró, pirított lisztet belekeverjük, két percig még főzzük, simára keverve.
  6. Ha kész kihűtjük. Robotgépet krémkeverő karral szereljük össze. A vajat habosra keverjük, rakjuk hozzá a besamelt és tojássárgákat, keverjük közepesen kemény krémmé. A tojásfehérjéket töltsük meg krémmel. Használjunk csillagcsővel ellátott habzsákot.
  7. A franciasaláta alapot keverjük össze a majonézzel, tejföllel, fűszerekkel és ízesítőkkel.
  8. Grissinire csavarjuk fel a serrano sonkát.
  9. Ízléstől függően rakjuk össze a hidegtálat. Külön kínáljunk majonézes salátát, ne rakjuk alá. Például a kép szerint tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p

A változatosság az étkezésnél is elengedhetetlen, ezért ha hidegtálat készítünk, hasonló, de mégis más-más alapanyagok nagyon feldobják a tálat.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek