Serrano sonka

Leírás

Két különlegesen finom, levegőn szárított, érlelt sonkával büszkélkedhetnek a spanyolok: az egyik a Serrano sonka (jamón Serrano), a másik az Ibérico sonka (jamón Ibérico). A kettő közötti különbség, hogy a Serrano sonkát hagyományos, fehér sertésből készítik, míg az Ibérico sonkát, a Spanyolország déli részein őshonos, fekete sertésből, amiket a hízlalás végső fázisában kizárólag makkal etetnek.

Serrano sonka
136
Kalória
21g
Fehérje
-
Szénhidrát
5g
Zsír
-
Víz
70g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Serrano sonka

fehérjetartalom

21 g

zsírtartalom

70003 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm serrano sonka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2340 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

egyszeresen telített zsírsav

2 g

koleszterin

70 g

ásványi anyagok

Nátrium

2340 mg

szénhidrát

vitaminok

67 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek