r
Nosalty Logó

Golyók a tányéron, avagy Feri golyói (kacsamájas-sütőtökös golyó, rántott véreshurka-golyó, kecskesajtgolyó)

Nosalty
Golyók a tányéron, avagy Feri golyói (kacsamájas-sütőtökös golyó, rántott véreshurka-golyó, kecskesajtgolyó)
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

5821
Kalória
266.2g
Fehérje
488.4g
Szénhidrát
300.1g
Zsír
1094g
Víz
3.7kg
Koleszterin
18.1g
Élelmi rost
174.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10794.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    5068 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1094 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    62063 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    275 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61643 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10794.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    5068 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1094 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    62063 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    275 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61643 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Kacsamájgolyó

  1. A kacsamájat nagyobb darabokra vágjuk és egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a lekvárt. Sózzuk borsozzuk és melegen turmixoljuk. Szilikonformába töltjük és dermesztjük. A megkeményedett májat cékla levében mártjuk ki. A mártóléhez a cékla levét a kappával felforraljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ha 70 fokra hűlt, kimártjuk benne a májakat. Hűtőben dermesztjük.

Kecskesajtgolyó

  1. Egy keverőtálban a sajtot összekeverjük a fűszerekkel és golyókat formázunk belőle. Több méretben is készülhet, mivel nem mindegyik lesz kimártva a zselében. A mártózseléhez a répa levét egy forralóban a kappával felforraljuk. Hagyjuk 70 fokosra hűlni és egy fogvájó segítségével, kimártjuk a zselében. Tálalásig a hűtőben dermesztjük.

Ropogós

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük és egy szilikonforma segítségével a kívánt formában sütjük. Ha valakinek nincs otthon szilikonformája, egyszerűen egy zsírpapírra vagy szilikonlapra is kikenhetjük. 160-170 fokon ropogósra sütjük.

Rántott véres hurka

  1. A véres hurkát a bélből kiszedjük és egy keverőtálban frissen vágott apró snidlinggel összekeverjük. Ízlés szerint, ha szükséges a keveréket fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. A kész keverékből szintén golyókat formázunk és hagyományos módon panírozzuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 40 p

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...