r
Nosalty Logó

Golyók a tányéron, avagy Feri golyói (kacsamájas-sütőtökös golyó, rántott véreshurka-golyó, kecskesajtgolyó)

Nosalty
Golyók a tányéron, avagy Feri golyói (kacsamájas-sütőtökös golyó, rántott véreshurka-golyó, kecskesajtgolyó)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

5821
Kalória
266.2g
Fehérje
488.4g
Szénhidrátok
300.1g
Zsír
1094g
Víz
3.7kg
Koleszterin
18.1g
Rost
174.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kacsamájgolyó

Kecskesajtgolyó

Ropogós

Rántott véres hurka

Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10794.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    5068 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1094 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    62063 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    275 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61643 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10794.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    5068 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1094 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    62063 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    275 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61643 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 5821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Kacsamájgolyó

  1. A kacsamájat nagyobb darabokra vágjuk és egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a lekvárt. Sózzuk borsozzuk és melegen turmixoljuk. Szilikonformába töltjük és dermesztjük. A megkeményedett májat cékla levében mártjuk ki. A mártóléhez a cékla levét a kappával felforraljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ha 70 fokra hűlt, kimártjuk benne a májakat. Hűtőben dermesztjük.

Kecskesajtgolyó

  1. Egy keverőtálban a sajtot összekeverjük a fűszerekkel és golyókat formázunk belőle. Több méretben is készülhet, mivel nem mindegyik lesz kimártva a zselében. A mártózseléhez a répa levét egy forralóban a kappával felforraljuk. Hagyjuk 70 fokosra hűlni és egy fogvájó segítségével, kimártjuk a zselében. Tálalásig a hűtőben dermesztjük.

Ropogós

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük és egy szilikonforma segítségével a kívánt formában sütjük. Ha valakinek nincs otthon szilikonformája, egyszerűen egy zsírpapírra vagy szilikonlapra is kikenhetjük. 160-170 fokon ropogósra sütjük.

Rántott véres hurka

  1. A véres hurkát a bélből kiszedjük és egy keverőtálban frissen vágott apró snidlinggel összekeverjük. Ízlés szerint, ha szükséges a keveréket fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. A kész keverékből szintén golyókat formázunk és hagyományos módon panírozzuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ennyibe kerül a kullancs elleni védőoltás idén

A globális felmelegedés következtében az elmúlt években rekordszámú kullancs lepte el a hazai zöldterületeket. Ráadásul elég egyetlen csípés a súlyos fertőzéshez. Hogy lehet hozzájutni a kullancsencephalitis elleni oltáshoz? Mennyibe kerül? Nézzük!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...