r
Nosalty Logó

Fasírtos falatkák háromféle ízben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Fasírtos falatkák háromféle ízben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt alaphoz

Kolbászoshoz

Szezámoshoz

Tálaláshoz

Összesen 822 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt alaphoz

Kolbászoshoz

Szezámoshoz

Tálaláshoz

Összesen 4923 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírt alaphoz

Kolbászoshoz

Szezámoshoz

Tálaláshoz

Összesen 202 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 822 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14153.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    7944 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 4923 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    212 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Fasírt alaphoz

Kolbászoshoz

Szezámoshoz

Tálaláshoz

Elkészítés

Fasírt alaphoz

  1. Készítünk egy alap fasírtmasszát. A darált húst, a zúzott fokhagymát, tojást, a pirospaprikát, sót, borsot és az előre beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret jól összedolgozzuk, illetve a mustárt is hozzáadjuk.
  2. 3 részre osztjuk, 3 külön tálkába. Egy része megmarad simán, ezt akár el is kezdhetjük apró golyókká gyúrni, morzsába forgatni, és olajban kisütni.
  3. Az egyik részhez hozzáadjuk a köményt, a kolbászt kis darabokra szeljük, és úgy formálunk a fasírtból kis golyókat, hogy mindegyiknek a közepébe teszünk egy kis darabka kolbászt. Majd morzsába forgatjuk, és sütni kezdjük.
  4. Majd a megmaradt 3. részhez tesszük a csípős paprikakrémet, és ezt nem morzsába, hanem szezámmagba forgatjuk. Majd ezt is kisütjük.
  5. Toast kenyér esetén elég 4 felé vágni a szeleteket, minden szeletet megkenünk egy kevés majonézzel, egy fogvájó segítségével mindegyikre szúrunk egyet a fasírtból, majd paradicsommal, sajttal, csemegeuborka karikákkal és olívabogyóval díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7160
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készültek a falatkák, de nem akartam, hogy túl egysíkú legyen, így 3 féle ízt találtam ki hozzá. A fasírtgolyókat akár sütőben is elkészíthetjük, olaj nélkül vagy minimális olaj hozzáadásával. Illetve tölthetjük őket sajtkockával is.

Hozzávalók

Fasírt alaphoz

Kolbászoshoz

Szezámoshoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek