r
Nosalty Logó

Csirkemáj falatkák sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Csirkemáj falatkák sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5812 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5790 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    2440 micro
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11625 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2181 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11581 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    4880 micro
Összesen 2056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagyma-gerezdeketelfelezzük, megsózzuk, betekerjük zsálya/lestyánlevélbe, majd betesszük a csirkemáj közepébe, és rátekerünk egy szelet sonkát.
  2. Jénaiba ültetjük őket és30 perc alatt 150 C-on megsütjük. (Nem kell megtűzni, mert a sonka majnem kétszer átéri a kis batyut.)
  3. A krumplikat hámozzuk, felvágjuk vékonyan, a hasábburgonyáknál vékonyabb szeletkéket kell kapnunk. Ha van ilyen szeletelőnk, azzal nagyon gyorsan el lehet készíteni.
  4. Nagy lángon az olajon elkezdjük pirítani a krumplit, mintha sült burgonyát készítenénk. (Én wokban sütöttem, az odaragadt krumpliszemeket a serpenyő széléről egy lapátkával leválasztottam.)
  5. 6-8 perc múlvahozzátesszük a cukkinit, és még pár percig sütjük a kettőt együtt nagy lángon.
  6. Ezután fedő alatt hagyjuk készre puhulni!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6503
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Gyönyörű tanyasi csirkemájat kaptam, hát muszáj volt falusi sonkába tekernem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek