Növényi tejszín

Növényi tejszín

Leírás

Egyáltalán nem vagyok híve a különböző alapanyag-helyettesítőknek, művileg megalkotott majdnem-olyan-mintha termékeknek... Ez biztosan azért van így, mert napjaink élelmiszergyártói, egyrészt a nagy keresletet kielégítendő, másrészt a folyamatos árverseny, valamint az előállítási költségek szorításában egyre gyakrabban használnak helyettesítő-, általában művileg előállított alapanyagokat. Ám, ha valaki nem fogyaszthat tejtermékeket, akkor a növényi tejszínnel remekül kiváltható. A túlzott tej- és tejtermék-fogyasztás a test elsavasodásához vezethet, ezért én pl. nagyon sokszor, az otthon is könnyendén elkészíthető zabtejből készült kakaót iszom. Leggyakrabban zabból, rizsből és szójából készült növényi tejszínt találhatunk a boltok polcain. Felhasználásuk megegyezik a hagyományos tejszínével.

Mikor vegyem

A bio-üzletekben egész évben megtalálhatjuk.

hogyan tároljam

Felbontás után tegyük hűtőbe.

100g Növényi tejszín

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

2022 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

gramm növényi tejszín?

Top ásványi anyagok

Nátrium

60 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

telített zsírsav

22 g

koleszterin

2 g

ásványi anyagok

Nátrium

60 mg

szénhidrát

cukor

4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek