Téliszalámi
![Téliszalámi](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/ingredients/hk/au/SidRisGN9xBEKSGUK5AgsoOFqPYxxSgG1ufGvB0p.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=2df648bea44a74943b6a29bba5d9aab5)
A szalámi egy olasz eredetű húskészítmény, amely általában apróra vágott vagy darált sertéshúsból és szalonnából készül. Leggyakrabban szendvicsek, hidegtálak alapanyagaként fogyasztjuk. A téliszalámi elkészítésekor az aprított húst és szalonnát fűszerezik többek között borssal, szegfűborssal, paprikával, sóval, majd a jól összekevert masszát műbélbe töltik, ezután füstölik, szárítva érlelik, és az eljárás során nemespenész-bevonatot kap, amitől íze különleges lesz. A téli elnevezést nem a rajta lévő nemespenész bevonat miatt kapta a húskészítmény, hanem azért, mert korábban csak télen voltak megfelelőek a körülmények az elkészítésére, ma azonban már „klimatizált érlelőtornyokban” készül a téliszalámi. A szegedi téliszalámi védett hungarikum.
Bármikor.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
24 g
zsírtartalom
19 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1700 mg
fehérje
24 g
Zsír
telített zsírsav
19 g
ásványi anyagok
Nátrium
1700 mg
szénhidrát
vitaminok
Ma sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
NosaltyA párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
NosaltyKaraj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ha szeretnéd, hogy gyönyörű és hosszú legyen a hajad, akkor ezeket az olajokat vesd be a változás érdekében.
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.