Téliszalámi

Téliszalámi

Leírás

A szalámi egy olasz eredetű húskészítmény, amely általában apróra vágott vagy darált sertéshúsból és szalonnából készül. Leggyakrabban szendvicsek, hidegtálak alapanyagaként fogyasztjuk. A téliszalámi elkészítésekor az aprított húst és szalonnát fűszerezik többek között borssal, szegfűborssal, paprikával, sóval, majd a jól összekevert masszát műbélbe töltik, ezután füstölik, szárítva érlelik, és az eljárás során nemespenész-bevonatot kap, amitől íze különleges lesz. A téli elnevezést nem a rajta lévő nemespenész bevonat miatt kapta a húskészítmény, hanem azért, mert korábban csak télen voltak megfelelőek a körülmények az elkészítésére, ma azonban már „klimatizált érlelőtornyokban” készül a téliszalámi. A szegedi téliszalámi védett hungarikum.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

100g Téliszalámi

fehérjetartalom

24 g

zsírtartalom

19 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm téliszalámi?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1700 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

24 g

Zsír

telített zsírsav

19 g

ásványi anyagok

Nátrium

1700 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek