Téliszalámi

A szalámi egy olasz eredetű húskészítmény, amely általában apróra vágott vagy darált sertéshúsból és szalonnából készül. Leggyakrabban szendvicsek, hidegtálak alapanyagaként fogyasztjuk. A téliszalámi elkészítésekor az aprított húst és szalonnát fűszerezik többek között borssal, szegfűborssal, paprikával, sóval, majd a jól összekevert masszát műbélbe töltik, ezután füstölik, szárítva érlelik, és az eljárás során nemespenész-bevonatot kap, amitől íze különleges lesz. A téli elnevezést nem a rajta lévő nemespenész bevonat miatt kapta a húskészítmény, hanem azért, mert korábban csak télen voltak megfelelőek a körülmények az elkészítésére, ma azonban már „klimatizált érlelőtornyokban” készül a téliszalámi. A szegedi téliszalámi védett hungarikum.
Bármikor.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
24 g
zsírtartalom
19 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1700 mg
fehérje
24 g
Zsír
telített zsírsav
19 g
ásványi anyagok
Nátrium
1700 mg
szénhidrát
vitaminok
Mamma mia, mennyi krémes, habos olaszos finomság! Dőlj hátra és add át magad az édes élet élvezeteinek! Indulhat a dolcse vita!
NosaltyA krémlevesek tengerében van egy delikvens, amit a legjobban szerettek és a legnépszerűbb. Ő a brokkolikrémleves.
NosaltyA mai menü cseppet sem hagyományos, hiszen telis-tele van olyan fogásokkal, melyek igazán fomabontóak.
NosaltyAz üres üvegeket számtalan módon újrahasznosíthatod az otthonodban, de a címkék eltávolítása egy igazi rémálom. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük, hogy még ragacsos nyomuk se maradjon.
Unod már a sima krumplipürét, vagy csak valami újdonságra vágysz? Akkor jó helyen jársz, mert olyan fantörpikusan jól sikerült burgonyarecepteket szedtünk össze neked, amiket egyszerűen imádni fogsz!
Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!