Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves töltelékkel

Húsleves töltelékkel
Húsleves töltelékkel
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megunhatatlan! :) 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves elkészítése:

  1. A húst megmossuk és a zöldségeket megpucoljuk. Odarakjuk a húst hideg vízben főni. (Annyi vízzel öntsük fel, amiben majd elférnek a zöldségek is.) Mikor felhabzik, levesszük róla a habot, szép tisztára hagyva a vizet, és belerakjuk a zöldségeket egyben. (A burgonya kivételével.)
  2. Ha felfőtt a zöldségekkel a leves, belerakjuk a fűszereket.
  3. Kb. 1,5-2 órát főzzük
  4. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, 30 perccel előtte belerakjuk a burgonyát egyben, tisztítva. Ha a burgonya is megpuhult, kóstoljuk meg, és ha kell még, ízesítjük. Kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst külön-külön, és leszűrjük a levest egy másik fazékba vagy tálba. A tésztát sós olajos vízben kifőzzük.

Töltelék elkészítése:

  1. A zsemlét vagy kenyeret vízbe beáztatjuk, és jól kinyomkodva egy tálba tesszük. 
  2. A hagymát lereszeljük, és olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a delikátot, a borsot és az aprított vagy szárított  petrezselyemzöldet. Kicsit felrottyantjuk, és a végén tesszük bele a pirospaprikát. Elkeverjük benne, és le is vesszük a tűzről.
  3. Hozzáadjuk az áztatott zsömléhez a tojásokkal együtt. Jól összedolgozzuk, és ha szükséges, még sót tehetünk bele. Egy folpackot levágunk, és kiterítjük, és a közepére halmozzuk a masszát úgy, hogy maradjon a szélein hely bőven a tekerés miatt. Majd az alját ráhajtjuk a töltelékre, és feltekerjük jó szorosra, és a két végét cérnával összekötjük.
  4. Delikátos vízben vagy a levesbe rakva (ha belefér) 1 óra hosszát főzzük. Én külön szoktam delikátos vízben megfőzni. Kényelmesebb. Ha megfőtt, szedjük le róla a folpackot, és várjunk vele még egy kicsit. Kihűlt, és lehet szeletelni.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 35 334
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Manna

Mióta szakács: 2013.07.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves zsemlegombóccal, töltelékes húsleves, húsleves gazdagon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsi00
Manna / moncsi00 Tue, 2014-08-26 19:32

Igen én is szoktam bele rakni. Ebből épp kimaradt! :) Mi is nagyon szeretjük úgy!

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2014-08-25 14:48

Ezt a levest Bükkzsércen ismertem meg. Ott belekaparják a májat, apróra vágott szívet, zúzát is a töltelékbe. Fenséges étel.

841
sertéscsont 500 g
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
zeller 0.25 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
cérnametélt 500 g
zsemle 5 db
tojás 3 db
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint