r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves Kornéltól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Csirkehúsleves Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    2324 micro
  • β-karotin
    5548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    2569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7682.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    3739 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13796 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2066 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9323 micro
  • α-karotin
    18595 micro
  • β-karotin
    44383 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 5837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hasonlóan a húsleves készítéséhez itt is a húsok, belsőségek tisztítása az első lépés. Ezt követően tegyük a farhátakat és a zúzákategy nagy fazékba, majd bőségesen sózzuk meg, adjuk hozzá az egész borsot, és öntsük fel hideg vízzel.
  2. Főzzük kis lángon kb. 1 óra hosszát, közben gondosan habozzuk le időnként.
  3. Az idő leteltével adjuk hozzá az időközben megtisztított, és tetszés szerint darabolt zöldségeket, a reszelt gyömbért, a hagyma esetében viszont külön eljárásra van szükség: egy száraz serpenyőt hevítsünk fel, majd a hagymákat héjastól vágjuk félbe, és tegyük a vágott felével lefelé a serpenyőbe. Hagyjuk egész addig, míg fekete lesz, csak akkor adjuk a leveshez a többi zöldséggel együtt. Erre az eljárásra azért van szükség, mert így lesz szép, aranysárga színe a levesnek.
  4. Főzzük mindig kis lángon a levest, időnként kóstoljuk, és habját folyamatosan távolítsuk el szűrőkanállal.
  5. Ha a megfelelő ízt elértük, és a zúzák is majdnem puhák, adjuk hozzá a csirkemájat. Amikor a máj is megpuhult, a leves elkészült.
  6. Tálaljuk a húsleveshez hasonló levesbetétekkel ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 45671
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

A magam részéről inkább a marhahúst választom húsleves alapnak, de mint említettem, most éppen a csirke került sorra. Ha éppen húslevest ennénk, de nem akarunk túlságosan hosszan időzni a konyhában, a csirkehússal is jóízű levest tudunk készíteni, érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkehúsleves Kornéltól
Kornél 167 recept

A story egyszerű: a piacon bóklásztam, a csirkésnél pedig nagyon szép "alkatrészekre" bukkantam, amit zárás közeli idő révén rendkívüli kedvezménnyel kínált. A bevásárlást követően elkészítettem a levest, ami amúgy családon belül is igencsak népszerű nálunk. Semmi cifrázás, csak egyszerűen, ebben rejlik nagyszerűsége.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...