Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsleves Kornéltól

Csirkehúsleves Kornéltól
Csirkehúsleves Kornéltól
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story egyszerű: a piacon bóklásztam, a csirkésnél pedig nagyon szép "alkatrészekre" bukkantam, amit zárás közeli idő révén rendkívüli kedvezménnyel kínált. A bevásárlást követően elkészítettem a levest, ami amúgy családon belül is igencsak népszerű nálunk. Semmi cifrázás, csak egyszerűen, ebben rejlik nagyszerűsége.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A magam részéről inkább a marhahúst választom húsleves alapnak, de mint említettem, most éppen a csirke került sorra. Ha éppen húslevest ennénk, de nem akarunk túlságosan hosszan időzni a konyhában, a csirkehússal is jóízű levest tudunk készíteni, érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hasonlóan a húsleves készítéséhez itt is a húsok, belsőségek tisztítása az első lépés. Ezt követően tegyük a farhátakat és a zúzákat egy nagy fazékba, majd bőségesen sózzuk meg, adjuk hozzá az egész borsot, és öntsük fel hideg vízzel. 
  2. Főzzük kis lángon kb. 1 óra hosszát, közben gondosan habozzuk le időnként.
  3. Az idő leteltével adjuk hozzá az időközben megtisztított, és tetszés szerint darabolt zöldségeket, a reszelt gyömbért, a hagyma esetében viszont külön eljárásra van szükség: egy száraz serpenyőt hevítsünk fel, majd a hagymákat héjastól vágjuk félbe, és tegyük a vágott felével lefelé a serpenyőbe. Hagyjuk egész addig, míg fekete lesz, csak akkor adjuk a leveshez a többi zöldséggel együtt. Erre az eljárásra azért van szükség, mert így lesz szép, aranysárga színe a levesnek.
  4. Főzzük mindig kis lángon a levest, időnként kóstoljuk, és habját folyamatosan távolítsuk el szűrőkanállal.
  5. Ha a megfelelő ízt elértük, és a zúzák is majdnem puhák, adjuk hozzá a csirkemájat. Amikor a máj is megpuhult, a leves elkészült.
  6. Tálaljuk a húsleveshez hasonló levesbetétekkel ízlés szerint.
  • költség: 1800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 084
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves csirkeaprólékból, gyömbéres húsleves, fűszeres csirkelevesy

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:54

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

728
csirkefarhát 2.5 kg
csirkemáj 0.25 kg
csirkezúza 0.25 kg
sárgarépa 60 dkg
fehérrépa 60 dkg
zeller 45 dkg
vöröshagyma 1.5 közepes db
gyömbér 2 dkg
fekete bors 1 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint