Sertéscsont

Sertéscsont

Leírás

A sertéscsont az állat húsától megfosztott szilárd váza. A sertéscsonton belül megkülönböztetjük a velős, valamint a velőt nem tartalmazó ún. ritka csontokat. A sertéscsontok közül a leginkább kedvelt és leggyakrabban használt a karajcsont. A sertéscsontok közül talán a legértékesebb a húsosan hagyott gerinccsont, az ún. orja, amelyből kiváló levest lehet készíteni. A sertés csontját általában levesek, illetve szószok, mártások ízesítéséhez használják. A csonton maradt húsdarabok rendkívül ízletesek, érdemes leszedegetni, leszopogatni. Amennyiben megfelelő mennyiségű húst hagytak a csonton, akkor kisütve akár főételként is ehetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

27 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek