Sertéscsont

Sertéscsont

Leírás

A sertéscsont az állat húsától megfosztott szilárd váza. A sertéscsonton belül megkülönböztetjük a velős, valamint a velőt nem tartalmazó ún. ritka csontokat. A sertéscsontok közül a leginkább kedvelt és leggyakrabban használt a karajcsont. A sertéscsontok közül talán a legértékesebb a húsosan hagyott gerinccsont, az ún. orja, amelyből kiváló levest lehet készíteni. A sertés csontját általában levesek, illetve szószok, mártások ízesítéséhez használják. A csonton maradt húsdarabok rendkívül ízletesek, érdemes leszedegetni, leszopogatni. Amennyiben megfelelő mennyiségű húst hagytak a csonton, akkor kisütve akár főételként is ehetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertéscsont

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

sertéscsont?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 igazán csúnya lakberendezési baki

Vannak bizony olyan lakberendezési divathullámok, amelyeket azóta próbálunk feledni, hogy valaha szembejött velünk otthon vagy (szerencsésebb esetben) egy szomszédnál, egy filmben vagy az interneten. Lássunk pár igazán csúnyát, a teljesség igénye nélkül.

Brecz Judit

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.