Sertéscsont

Leírás

A sertéscsont az állat húsától megfosztott szilárd váza. A sertéscsonton belül megkülönböztetjük a velős, valamint a velőt nem tartalmazó ún. ritka csontokat. A sertéscsontok közül a leginkább kedvelt és leggyakrabban használt a karajcsont. A sertéscsontok közül talán a legértékesebb a húsosan hagyott gerinccsont, az ún. orja, amelyből kiváló levest lehet készíteni. A sertés csontját általában levesek, illetve szószok, mártások ízesítéséhez használják. A csonton maradt húsdarabok rendkívül ízletesek, érdemes leszedegetni, leszopogatni. Amennyiben megfelelő mennyiségű húst hagytak a csonton, akkor kisütve akár főételként is ehetjük.

Sertéscsont
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sertéscsont

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sertéscsont?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

27 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...