Sertéscsont

Sertéscsont

Leírás

A sertéscsont az állat húsától megfosztott szilárd váza. A sertéscsonton belül megkülönböztetjük a velős, valamint a velőt nem tartalmazó ún. ritka csontokat. A sertéscsontok közül a leginkább kedvelt és leggyakrabban használt a karajcsont. A sertéscsontok közül talán a legértékesebb a húsosan hagyott gerinccsont, az ún. orja, amelyből kiváló levest lehet készíteni. A sertés csontját általában levesek, illetve szószok, mártások ízesítéséhez használják. A csonton maradt húsdarabok rendkívül ízletesek, érdemes leszedegetni, leszopogatni. Amennyiben megfelelő mennyiségű húst hagytak a csonton, akkor kisütve akár főételként is ehetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertéscsont

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

sertéscsont?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?