Sertéscsont

A sertéscsont az állat húsától megfosztott szilárd váza. A sertéscsonton belül megkülönböztetjük a velős, valamint a velőt nem tartalmazó ún. ritka csontokat. A sertéscsontok közül a leginkább kedvelt és leggyakrabban használt a karajcsont. A sertéscsontok közül talán a legértékesebb a húsosan hagyott gerinccsont, az ún. orja, amelyből kiváló levest lehet készíteni. A sertés csontját általában levesek, illetve szószok, mártások ízesítéséhez használják. A csonton maradt húsdarabok rendkívül ízletesek, érdemes leszedegetni, leszopogatni. Amennyiben megfelelő mennyiségű húst hagytak a csonton, akkor kisütve akár főételként is ehetjük.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A gomba és az ősz olyanok, mint az eper meg a nyár: szeretik egymást, és összeillenek. Ezt az axiómát meglovagolva, az ősz legelső heteiben el is készítettük az egyik legklasszikusabb, legmagyarosabb és legőszibb húsos ragut, a bakonyi sertésszeletet. Galuskával. Tejföllel. Éhes vagy? Reméljük.
NosaltyHa neked is gyakran hideg a lábfejed, de nem tudod miért, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz, mert akár egy komoly betegség is okozhatja a problémát.
NosaltyA háton lévő kis zsírpárnákat eltüntetni nem éppen a legegyszerűbb feladat, de szerencsére van egy gyakorlat, mely segítségünkre lesz.
NosaltyTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.