r
Nosalty Logó

Húsleves darált húsból

Éva-Anyóca
Húsleves darált húsból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

601
Kalória
37.2g
Fehérje
82.1g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
1425.5g
Víz
75.6g
Koleszterin
22.3g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4029 micro
  • β-karotin
    10599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    4486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    7127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5283 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    20146 micro
  • β-karotin
    52995 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5152 micro
  • Lut-zea
    17202 micro
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk, és hosszabb hasábokra vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
  2. A darált húst a fazékba tesszük, és közepes lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levesszük, és beletesszük a tisztított zöldségeket, paradicsomot és paprikát, hagymákat, zöldfűszereket, fűszereket, és felöntjük vízzel, elkeverjük és feltesszük főni.
  3. Közepes lángon fő, amikor elkezd forrni, a tüzet kicsire vesszük alatta, fedőt teszünk rá, és a forrástól számított kb 80 -90 percig gyöngyözve, lassan forralva megfőzzük (párszor kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük azzal, amilyen fűszert hiányolunk belőle, függ a főzési idő a gáztűzhelytől, ha kell, még adjunk 10 percet rá).
  4. Amikor minden megfőtt, beletesszük a közepesre kockázott burgonyákat és a zöldborsót, ekkor adjunk hozzá sót, (mert a burgonya az eddig beletettből el fog venni), és kb. 20 perc alatt megfő a belerakott kétféle zöldség. Ha megfőtt és ízre is finom, kikapcsoljuk és kész van.
  5. Kis lábasban sós vizet forralunk, amiben a levestésztát kifőzzük, leszűrjük, és a leves levéből szűrünk rá, elkeverjük, tálalunk.
  6. A levesből a paradicsom és paprika, valamint hagyma, és zöldfűszerdarabokat kiszedjük, és a többit egy levestálaló edénybe szedhetjük, belemerjük a tésztát, elkeverjük, és asztalra téve kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Új esztendő, január és hideg. Eredmény: levest kell főzni, jó meleget , finomat és laktatót. :-) Nagyon szeretjük a húslevest, most egy gyorsabb, és általunk nagyon szeretett változatát készítettem el. Ez a mennyiség nekünk két napi leves,( nagyon nagy kedvencünk! ) ,- de vendégváráskor is szívesen készítem. Kiskocka tésztával tálalom. Sikere van. :-) Ennyi a történet.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek