Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hipp-hopp marhahúsleves

Hipp-hopp marhahúsleves
Hipp-hopp marhahúsleves
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves nagyon gyorsan és összedobva készül, de igazán finom. Persze a répán kívül rakhatunk bele más zöldséget.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeletekre vágjuk a marhahúst, és feltesszük főni kb 1,5 liter vízbe. (Ennek majd nagy része elfő idő közben.)
  2. Ha felforrt, óvatosan levesszük a leves tetején keletkező habot. Majd beletesszük a két leveskockát, fokhagymát, vöröshagymát. Kb 2 órán át főzzük. (Akinek nincs ennyi ideje, az eleve már kuktába kezdje.)
  3. Ha a marhahús megfőtt, belerakjuk az előre felkockázott sárgarépát, és még kb 15 percig főzzük. A végén tésztát főzünk bele, tetszés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 376
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahúsleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Thu, 2015-06-25 10:12

Nem értem, ha már megveszed a marhahúst jó drága pénzért, miért a zöldségeket spórolod ki belőle? Ennek a receptnek semmi értelme. Pedig csak fehérrépa, zeller, karalábé, krumpli kell bele. Leveskockát tenni valamibe amiben eleve van hús?...

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:00

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2012-03-28 16:56

Marhahúslevest nem lehet hipp-hopp főzni. Akkor inkább csinálok egy rántott levest.

scheva
scheva Sat, 2012-01-07 11:20

Nem sokkal növelné a "hipp-hopp"-ot, ha rendesen bezöldségelnénk. A drága marhahús megérdemelné. :)

belubi
belubi Tue, 2012-03-13 19:28

Kedves Tarackos!
Az igaz, hogy én is jobban szeretem a tartalmasabb és időigényesebb leveseket, de én ezért sem ütnék agyon senkit. Ha Veled ezt valaki megtenné, akkor főzess vele jobbat. Lehet, hogy még ilyet se tudna mint ez. Akkor őt is agyon kellene ütni?

450
marhalábszár 40 dkg
sárgarépa 4 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
leveskocka 2 db