Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontleves grízgaluskával

Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A daragaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk.
  2. 1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a darabolt zöldségeket, és tovább főzzük, további egy óráig.
  3. Közben elkészítjük a daragaluskát, és némi pihentetés után a levesbe szaggatjuk.
  4. Tálaláskor még szórunk a levesbe chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orjaleves, csontleves, daragaluskás csontleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 19:13

Gabysnak (es idöközben sokan masoknak is) tökeletesen igaza van. Nem lehetne EGY! EGYETLEN NAP! receptjeid nelkül? Itt nem versengesröl van szo (ami szemmel lathatoan vezerlö csillagod), hanem valami egeszen masrol, amit Te sajnos nem ertesz meg... A sajat blogodon talan ajanlatosabb lenne kielni vehemens fözös ambicioidat? Arra is gondolhatnal, hogy uj es fiatal szakacsok varakoznak napokig, mialatt Töled naponta nem egyszer több recept is megjelenik, es lefoglalod tölük a helyet??? Es ez non stop.... Egyebkent ajanlom belelapozni a jelenlegi "a het szakacsa" rovatba, megnezni egy igazan jol fözö ferfitarsad lapjat. Az, hogy több komment erkezik hozzad, nem feltetlenül az erdeklödes, hanem az egyre terjedö rosszallas jele.... Proszit!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Tue, 2013-11-05 17:39

Kedves Márti!
Úgy látom - remélem ezzel nem sértelek meg - Te sem a fiatal generációhoz tartozol. Ezek után nem értem, miért védelmezed velem szemben az újakat, a fiatalokat. Ha fiatalnak - sajna - már nem is, de újnak számítok jómagam is, hiszen 4 hónapja küldözgetem a receptjeimet. A lehetőség mindenkinek adott, hogy annyi receptet küldjön, amennyit csak akar., illetve tud Mellesleg mi majdnem egy időben jelentkeztünk be a NoSalty-hoz. Ami a sorra kerülést illeti, az én receptjeim is napokat, nem egy esetben 1-2 hetet várakoznak, míg bekerülnek. Most például már 2 napja semmi sem jelent meg, pedig több receptem is várakozik.
A nézettséget nem a kommentek gerjesztik, hanem a tényleges látogatottság. A népszerűségi listán pedig - melyen sem Te, sem Gaby nem vagytok rajta - a 20. vagyok. Talán még sem vagyok olyan rossz szakács. Ami pedig a Hét szakácsát illeti (ami én is voltam, nem is olyan régen) - valószínűleg Kornélra gondoltál, aki tényleg finomakat főz, meg is gratuláltam.

Egyébként Gabyn és rajtad kivűl eddig még senki nem jelezte rosszallását, sót! Több gratulációt is kaptam.
Ne bosszankodj, s ne rajtam töltsd ki mérgedet. Én nem bántottalak sem téged, sem Gabyt. Kívánok további szép napot. Prosit!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-11-05 20:53

Kedves Hobbyshef,

köszönöm a valaszt. Nem sertesz meg egyaltalan ha az idösebb generacio tagjai köze sorolsz, mert ez igy igaz. Ez a teny azonban semmi összefüggest nem jelent szamomra, ami a fiatalok tamogatasarol irt velemenyedet illeti. Leven a müncheni Müszaki Egyetem epitesztervezöi szak dekanatusat vezettem 25 even keresztül, igencsak hozzaszoktam az "ifjusag" jelenletehez eletemben. Nem beszelve a sajat lanyomrol...

Nem allitom, hogy rossz szakacs vagy, bar tulfüszerezett eteleid eddig meg nem inspiraltak a kiprobalasra. De ez izles kerdese, es "izlesekröl es pofonokrol..." mint ismeretes, nem erdemes vitatkozni. Ez nem is volt szandekomban. Amit szerettem volna kiemelni, az az (es meg mindig nem erted...), hogy a NS egy tarsasagi Forum, ahol nem a versenges all a közeppontban, hanem egy kellemes, baratsagos, masokkal szemben lojalis kulinaris csere-bere. A valaszod viszont nem erröl szol, mert pont azt tamasztottad ala, ami miatt megirtam ezzel kapcsolatos velemenyemet (ki hol, melyik es hanyadik helyen all, hanyszor jelenik meg a föoldalon, stb. Egyebkent, az allando jelenlet reszben nagyon okos, am egy kicsit atlatszo önreklamozas). Persze, hogy azt nezik meg naponta, aki naponta jelen van). Egy szo mint szaz: be kell latnom, hogy ez Teged nem szolitott meg, es ezert nem is ertheted meg azt, hogy (szamos vonatkozasban) "gyakran a kevesebb több, mint a sok"...

Salute, Marti

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Mon, 2013-10-28 18:35

Örülök neki, hogy figyelemmel kíséred nem csak a receptjeimet, hanem a bejegyzéseimet is. Sőt, még megjegyzésekre is szakítasz időt.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-28 18:40

sajnálattal jelzem, nem kisérlek figyelemmel, csak kényszerűen belebotlom. Miután ömleszted a recepjeidet. Ha látom a csipőspaprikás dizájnodat elkerüllek. A témában ez volt az utolsó kommentem.

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Mon, 2013-10-28 19:40

Kedves Gabys!
Még hogy nem kísérsz figyelemmel! Alig jelenik meg a válaszom, Te máris reagálsz.
Neked nincs szükséged chilire! Csípős vagy Te anélkül is.
Az ellenséges megnyíivánulásod nem értem. Én nem bántottam senkit, téged a legkevésbé, hisz nem is ismerlek.
Egyébként nem kötelező a csípős paprikát kedvelni. Bár sokan szeretik. A receptjeimet sem muszáj kedvelni, bár sokan kedvelik Szűk 4 hónap alatt a népszerűségi listán a 23. vagyok, míg Te nem is vagy rajta a Top 50 listán, s látogatottságban is megelőzlek, pedig már több mint 1 éve küldözgeted a receptjeidet. Már voltam a hét szakácsa is. Talán nem ok nélkül. S több receptem is benne volt a receptajánlásokban. Vagy tán ez a baj?

Mellesleg, húslevesbe nem szoktam még én sem bort tenni. Vannak ételek viszont, melyek e bortól nemesebbé válnak. Az alkohol pedig - mint ahogy bizonyára Te is tudod - a főzés közben elpárolog. (Ha netán erre irányult volna a megjegyzésed.)

További kellemes, gyűlölködés nélküli szép estét kívánok. Ne idegesítsd fel nagyon magad, árt az egészségednek, felmegy a vérnyomásod, s még gutaütést kapsz. Nem venném a szívemre.

Baráti üdvözlettel Endre/Hobbychef

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Mon, 2013-10-28 23:25

Mi történt kedves Gabys? Elakadt a szavad? Vagy írás közben - hiába óvtalak - mégis gutaütést kaptál? Ejnye- ejnye! Jobban kéne vigyázni magadra. Remélem, legközelebb jobban meggondolod, hogy ok nélkül támadj valakit, aki téged nem bántott. Remélem, ez jó lecke volt a számodra, s nem fogsz ilyen nemtelen játékba bocsátkozni.
Továbbra is baráti szeretettel Endre/hobbychef

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-30 12:39

Csak hogy érezd a törődést: http://www.nosalty.hu/ajanlo/het-szakacsa-gabys
Tényleg elakadt a szavam, ennyi öntömjénezéssel, ilyen fölényességgel, mély egoból fakadó kioktatással régen találkoztam. Nemtelen támadás pedig talán akkor lett volna, ha nem lenne igaz amit írtam. Aki még a krumplistésztába is bort rak -szerintem indokolatlanul - akkor engedd meg, hogy hiányoljam a levesedből. Hogy nem érted az íróniát, a Te bajod. Viszont, nem írom le a saját számadataimat, mert nem akarlak elkeseríteni. Hogy miért nem teszek fel naponta 6 receptet talán megérted, ha elolvasod zanzásított történetemet. Hogy az általam sosem követett rangsorokban ki hol áll, számomra nem mérvadó, tudod, sok az ide-oda kattingató, lájkolgató ember, nem vagyok benne biztos, hogy ez befolyással lenne bármire is.
Még valami kedves Endre, segítek értelmezni is. A . annyit jelent, hogy pont. Itt a vége. Mint jelen esetben is. Pont. Azt viszont sajnálom, - és többet nem teszem, - hogy 1 szót is szóltam Hozzád, és arra kérlek legyen ez kölcsönös.
További önmagad által megállapított sok sikert az oldalon. Üdv: Gabi

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2013-10-30 13:55

Kedves Gabi!
Ahhoz képest, hogy azt írtad, részedről több kommentet nem teszel közzé, csak megszólaltál megint.

A megjegyzéseidre nem is reagálok.

Csak sajnálni tudlak. Nagyon nagy gyűlölet van benned. Ebben a gasztroközösségben egyedülálló módon abban leled örömöd, hogy engem kipécézve fröcskölsz, minden haragod, mérged rám öntöd. Nem csak sajnállak, mélységesen megvetlek. Te lelkileg egy nagyon beteg, gyűlölködő ember vagy. Remélem, a jövőben nagy ívben elkerülöd bejegyzéseimet.

282
marhacsont 50 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
zellerlevél 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 1 nagy db
burgonya 1 db
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
búzadara 2 púpozott ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint