r
Nosalty Logó

Húsleves eperlevél tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Húsleves eperlevél tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    2554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1989 micro
  • β-karotin
    5070 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24187.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    20434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    5845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4058 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15913 micro
  • β-karotin
    40557 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    4096 micro
Összesen 2616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kb. fél óra alatt felforr, ekkor leszedjük a habját, és lassú tűzön főzzük tovább.
  3. Egy óra elteltével beletesszük a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a sót, egész borsot.
  4. A zöldségek után fél órával belekerülhet a fehér paprika, paradicsom, burgonya félbe vágva, zellerlevél, petrezselyemzöld és a káposztalevél.
  5. Még fél órát főzzük, majd kicsit állni hagyjuk a levest, ha már elzártuk alatta a lángot.
  6. Leszűrjük, a zöldségeket ízlésesen tányérra helyezzük, és melegen tartjuk.
  7. Kifőzzük a tésztát.
  8. A levest a tésztával együtt forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 800 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9999
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Tálalhatjuk májgaluskával, grízgaluskával, cérnametélttel, csigatésztával, stb. Az íze mindig más és más lesz a levesbetéttől függően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húslevest mindenki tud főzni, és mindenki a saját receptjére esküszik. Akár sertéshúsból, akár baromfihúsból főzünk húslevest, az eredmény akkor lesz igazán ízletes, ha a hozzáadott zöldségek is frissek és finomak. A főzési idő persze változó aszerint, hogy milyen húst főzünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...