Nosalty Logó

Húsleves eperlevél tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Húsleves eperlevél tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2616 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    2554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1989 micro
  • β-karotin
    5070 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 326 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24187.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    20434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    5845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4058 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15913 micro
  • β-karotin
    40557 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    4096 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kb. fél óra alatt felforr, ekkor leszedjük a habját, és lassú tűzön főzzük tovább.
  3. Egy óra elteltével beletesszük a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a sót, egész borsot.
  4. A zöldségek után fél órával belekerülhet a fehér paprika, paradicsom, burgonya félbe vágva, zellerlevél, petrezselyemzöld és a káposztalevél.
  5. Még fél órát főzzük, majd kicsit állni hagyjuk a levest, ha már elzártuk alatta a lángot.
  6. Leszűrjük, a zöldségeket ízlésesen tányérra helyezzük, és melegen tartjuk.
  7. Kifőzzük a tésztát.
  8. A levest a tésztával együtt forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 800 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8935
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Tálalhatjuk májgaluskával, grízgaluskával, cérnametélttel, csigatésztával, stb. Az íze mindig más és más lesz a levesbetéttől függően.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húslevest mindenki tud főzni, és mindenki a saját receptjére esküszik. Akár sertéshúsból, akár baromfihúsból főzünk húslevest, az eredmény akkor lesz igazán ízletes, ha a hozzáadott zöldségek is frissek és finomak. A főzési idő persze változó aszerint, hogy milyen húst főzünk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

Bjkata

Örülök, hogy ízlett! Üdv.: Kata :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk