r
Nosalty Logó

Húsgombócleves csigatésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Húsgombócleves csigatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 339 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 1695 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 31 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    994 micro
  • β-karotin
    2394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 339 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3924.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 1695 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsos csontot hideg vízben kevés sóval, ételízesítővel feltesszük főni. Kb 3 liter vizet öntünk rá. Forrás után lehabozzuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy lábasba beledaraboljuk a sárgarépát, a burgonyát belekockázzuk, a gyökeret csak bevágjuk - aki szereti beledarabolhatja. A vöröshagymát, fokhagymát, karfiolt és a zöldpaprikát is beletesszük.
  3. Ha a húsos csont megfőtt, a levét rászűrjük a zöldségekre. Ha kell a levet pótoljuk, utánaízesítjük.
  4. Összegyúrjuk a gombóchoz valókat.
  5. Ha a levesünk felforr, vizes kézzel apró kis gombócokat formálunk, és a lébe rakjuk.
  6. Fél óra lassú forralás után tegyük bele a csigatésztát.
  7. Amint megfőtt, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7821
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Friss, nyári zöldségekkel elkészítve a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsgombócleves csigatésztával
Olaszné Anci 191 recept

Nálunk ez egy kedvelt húsleves variáció, ezért elég gyakran készítem. Régebben tészta nélkül készítettem, de amióta pici unokáim vannak, tészta is kerül bele, mert ők így szívesebben fogyasztják. Imádom nézni, ahogy esznek!

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!