r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves 4.

Kornél
Tyúkhúsleves 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

519
Kalória
40.1g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
254.4g
Víz
154.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1741 micro
  • β-karotin
    4151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23822 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    3166 mg
  • Nátrium
    19173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2035.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4023 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    13926 micro
  • β-karotin
    33205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 4153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A bontott tyúkot vagy egészben vagy darabolva a húsleveshez hasonlóan hideg vízben feltesszük főni. Ekkora tyúkhoz (3 kg) kb. 9 l vizet kell adnunk az indulásnál.
  2. A levest megsózzuk, lassan felforraljuk. A tetején képződő habot leszedjük.
  3. A leveshez kb. 1-1,5 órai főzés után hozzáadjuk a tisztított zöldségeket.
  4. Időközben ellenőrizzük a húst (húsdarabokat), ha megpuhult, ki kell venni a levesből.
  5. Lassan készre főzzük, szükség szerint sóval ízesítjük (a levét kb. felére fogjuk forralni).
  6. Tálalásnál a húsokat daraboljuk, bőrét eltávolítjuk, és hasábokra vágott, velefőtt zöldségekkel tálaljuk.
  7. Levesbetétnek használhatunk a húsleveshez is megfelelő betéteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 180 p

Szintén klasszikus recept. Idősebb tyúkot célszerű választani, húsa ízletesebb, így levesünk is tartalmasabb lesz. Őszintén szólva, ha sikerül jól elkészítenünk, felveszi a versenyt a marhahúslevessel...

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek