Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg csirketál gyümölccsel

Hideg csirketál gyümölccsel
Hideg csirketál gyümölccsel
115 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szerintem bármelyik svédasztalon megállja a helyét. Lehet akármilyen kedves vendég, ha nem veti meg a hidegkonyhás készítményeket, ezt szeretni fogja. Nekem a kisfiam volt az a számomra nagyon kedves vendég, akit névnapja alkalmából vendégeltem meg, kedves családjával együtt. Ő nagyon örült, hogy ebben a nagy melegben hideget készítettem. Feltálaltam mellé a maradék franciasalátát, és egy hatalmas gyümölcstállal is megleptem őket.

hozzávalók / 10 adag

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

ajánlat

Lehet májas tölteléket is készíteni, de bármilyen zöldségeset is. A tojáson kívül egy csipetnyi zselatint kell szórni a töltelékbe, hogy szebben összeálljon. Nagyon finom, mindenkinek ízlése szerinti fehérbort ajánlok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet a bőrével lefelé fordítjuk, óvatosan kifejtjük belőle a csontot ott, ahol lapjában kettéválik a mell és  leszedjük róla. Megnyesegetjük, ahol kell.
  2. Kicsit klopfolóval megütögetjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Picit meghintjük zselatinnal.
  3. Az apróra vágott vagy darált csirkemellhez adjuk a többi töltelékhez való anyagot. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A mellhús helyére igazítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a két oldalát és a bőrös végét. Megkötözzük, nem túl szorosan, mint a szalámit. Befűszerezzük a bőrös oldalát is a két alsó combbal együtt.
  5. Tepsibe rakjuk, mellészeljük a fokhagymát vagy hagymát, előbb fólia alatt, majd anélkül szép pirosra sütjük.
  6. Amíg sül, a hozzávalókat előkészítjük a francia salátához, a kész majonézzel összekeverjük. Fontos, hogy rögtön a hűtőbe rakjuk!
  7. Ha megsült a csirke, kihűtjük. Leszedjük róla a zsineget, kb.fél centis szeletekre vágjuk. Szétterítjük, a combokat is mellé rakjuk. A zselatint kevés vízzel, pici húsleveskockával meglangyosítjuk, és kétszer egymás után lefényezzük a húst. Veszünk egy tálat vagy tálcát, közepére halmozunk a francia salátából, emelkedő formát kialakítva. Az alacsony résznél kezdve, egymást félig takarva sorakoztatjuk a szeleteket, hogy mindig nagyobb legyen. Egy nagyobb szelettel a végét egyenesen lezárjuk. Veszünk egy- egy papírcsíkot, bevagdossuk, a combok csontos végére tekerjük, majd a hússal takart saláta halom alacsonyabb két oldalához igazítjuk.
  8. A mandarint meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. Sorba rakjuk az oldalánál, hogy a franciasaláta alapot eltakarja. Az egészet egyben lefényezzük. A tálcát vagy tálat tetszés szerint díszíthetjük.
  9. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  10. A maradék franciasalátát mellé kínáljuk. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 912
elküldve: 4
receptkönyvben: 477
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

töltött csirketekercs, csirke fűszeres töltelékkel hidegen, csirke hidegtál

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-12-18 09:19

Kedves nosalty csipet-csapat !
Nagyon örülök és köszönöm szépen !
Boldog ünnepeket kívánok szeretettel !
Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-07-17 16:17

Kedves Szaszy!
Örülök, hogy tetszik, készítsd el, jó munkát kívánok hozzá !
Akármilyen kedves vendég elé teheted, szerintem megállja a helyét!
Szeretettel üdvözöllek : Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-07-17 16:14

Kedves Évám !
Igazán nagyon kedves vagy! Ebben a nagy melegben igazán jól esik egy kis hideg kaja!
A rebit feltétlenül öntözzed, ahányszor csak nem süt oda a nap. Fontos, hogy nedves legyen a földje !
Puszi: Anci

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2011-07-17 13:23

Kedves Olaszné Anci!
Ez egyszerűen fenségesen néz ki! :) Biztos nagyon ízletes is. Mentve, és hamarosan alkalmat is kerítek a kipróbálására. Köszönet a receptért! Üdv: Szaszy

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-17 11:58

Kedves Anci!
A rebust ebbe a nagy melegben, naponta öntözzem??
Köszönöm a választ előre is.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-17 11:55

Kedves Anci!
Nagyon guszta,finomnak látszik és olvasható, a tálalása , az a rózsa, bár nem paradicsom, de tudtam, hogy Te vagy:-))
S az az üveg bor:-)))
Szép napot mára:-))
Éva-Anyóca

779
csirkemell (csontos) 1 db
csirke alsócomb 2 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
főtt tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemle 0.5 db
tojássárgája 1 db
csirkemell filé 20 dkg
szegfűbors 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
alma 3 db
csemegeuborka 20 dkg
sárgarépa 2 db
burgonya 3 db
zöldborsó 285 g
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 6 dl
mustár 2 ek
tejföl 4 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
mandarin 2 db
zselatin 1 ek