r
Nosalty Logó

Hideg csirketál gyümölccsel

Olaszné Anci
Hideg csirketál gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

781
Kalória
19.3g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
68.2g
Zsír
219.1g
Víz
164g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A francia salátához

A majonézhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    768 micro
  • β-karotin
    2106 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    682.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    292 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3088 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    220 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    7678 micro
  • β-karotin
    21056 micro
  • β-crypt
    1160 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9136 micro
Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet a bőrével lefelé fordítjuk, óvatosan kifejtjük belőle a csontot ott, ahol lapjában kettéválik a mell és leszedjük róla. Megnyesegetjük, ahol kell.
  2. Kicsit klopfolóval megütögetjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Picit meghintjük zselatinnal.
  3. Az apróra vágott vagy darált csirkemellhez adjuk a többi töltelékhez való anyagot. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A mellhús helyére igazítjuk a tölteléket, ráhajtjuk a két oldalát és a bőrös végét. Megkötözzük, nem túl szorosan, mint a szalámit. Befűszerezzük a bőrös oldalát is a két alsó combbal együtt.
  5. Tepsibe rakjuk, mellészeljük a fokhagymát vagy hagymát, előbb fólia alatt, majd anélkül szép pirosra sütjük.
  6. Amíg sül, a hozzávalókat előkészítjük a francia salátához, a kész majonézzel összekeverjük. Fontos, hogy rögtön a hűtőbe rakjuk!
  7. Ha megsült a csirke, kihűtjük. Leszedjük róla a zsineget, kb.fél centis szeletekre vágjuk. Szétterítjük, a combokat is mellé rakjuk. A zselatint kevés vízzel, pici húsleveskockával meglangyosítjuk, és kétszer egymás után lefényezzük a húst. Veszünk egy tálat vagy tálcát, közepére halmozunk a francia salátából, emelkedő formát kialakítva. Az alacsony résznél kezdve, egymást félig takarva sorakoztatjuk a szeleteket, hogy mindig nagyobb legyen. Egy nagyobb szelettel a végét egyenesen lezárjuk. Veszünk egy- egy papírcsíkot, bevagdossuk, a combok csontos végére tekerjük, majd a hússal takart saláta halom alacsonyabb két oldalához igazítjuk.
  8. A mandarint meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. Sorba rakjuk az oldalánál, hogy a franciasaláta alapot eltakarja. Az egészet egyben lefényezzük. A tálcát vagy tálat tetszés szerint díszíthetjük.
  9. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  10. A maradék franciasalátát mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept szerintem bármelyik svédasztalon megállja a helyét. Lehet akármilyen kedves vendég, ha nem veti meg a hidegkonyhás készítményeket, ezt szeretni fogja. Nekem a kisfiam volt az a számomra nagyon kedves vendég, akit névnapja alkalmából vendégeltem meg, kedves családjával együtt. Ő nagyon örült, hogy ebben a nagy melegben hideget készítettem. Feltálaltam mellé a maradék franciasalátát, és egy hatalmas gyümölcstállal is megleptem őket.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...