Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A mandarin citrusgyümölcs, mely kisebb és édesebb közeli rokonánál, a narancsnál. Főként nyersen, magában vagy gyümölcssaláták részeként fogyasztják. 100 g mandarin 45-50 kalóriát, 85-87 g vizet és 30 mg C-vitamint tartalmaz.
A mandarin alacsony, örökzöld fán terem, melynek lándzsaszerű levelei és kis tövisei vannak. Eredeti otthona Dél-Kína, Európába csak a 19. században kezdték el importálni. Ma is Kína a legnagyobb termelője, de sok mandarin terem Spanyolországban, Brazíliában és Japánban is.
fotó: Olga Filolenko / flickr
 
 

mikor vegyem

Általában ősszel szüretelik, a friss gyümölcs október és január között kapható. Konzerv formában egész évben forgalmazzák.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten néhány napig remekül eláll. Ha vásárláskor még túl kemény lenne, érdemes pár napig "érlelni", egyébként frissen a legfinomabb.

Mandarin alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!