r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves Zsana konyhájából

NS
Hagymakrémleves Zsana konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

781
Kalória
31.2g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
62.3g
Zsír
483.9g
Víz
174g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 3123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9309.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2884 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    3906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1935.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 3123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. A hagymákat és a burgonyát megpucoljuk, és megmossuk (tipp: ha a hagymát pucolás után félbevágjuk, és hideg vízbe tesszük, szeleteléskor nem lesz sírás!). A hagymákat felszeleteljük, a burgonyát és a vajat kis kockára vágjuk, és együtt lábasba tesszük.
  2. Kis lángon elkezdjük párolni. Megsózzuk, hogy a hagyma kiengedje a levét, és hozzáadjuk a majorannát, a tárkonyt és a kakukkfüvet. Gyakran megkeverjük, és mikor összeesik a hagyma, hozzáöntjük a fehérbort. Kicsit hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Hozzádobjuk a rozmaringágat, és együtt főzzük kb. 20-25 percet.
  4. Ha megfőtt a hagyma és a burgonya is (szét lehet nyomni), levesszük a tűzről, a rozmaringágat kihalásszuk, és leturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Ezek után visszatesszük a tűzre (takarék lángon), megszórjuk a borssal, a szerecsendióval, hozzáadjuk a balzsamecetet, ha van, és sózzuk még, ha szükséges. Egyet forr, és készen van!
  5. Tányérba szedjük, és pirított baconnal és/vagy reszelt sajttal, parmezánnal (ki mivel szereti) tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Üdülésünk során étteremben ettem kakukkfüves hagymalevest, ami olyan finom volt, hogy amikor hazaértünk, nekiálltam hagymalevest főzni! Igaz, amit az étteremben ettünk nem krémleves volt, de ez is finom, és a saját ízlésünkre "tökéletesítettem"! A párom rajong érte!

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek