Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymakrémleves Zsana konyhájából

Hagymakrémleves Zsana konyhájából
Hagymakrémleves Zsana konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üdülésünk során étteremben ettem kakukkfüves hagymalevest, ami olyan finom volt, hogy amikor hazaértünk, nekiálltam hagymalevest főzni! Igaz, amit az étteremben ettünk nem krémleves volt, de ez is finom, és a saját ízlésünkre "tökéletesítettem"! A párom rajong érte!

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez

  1. A hagymákat és a burgonyát megpucoljuk, és megmossuk (tipp: ha a hagymát pucolás után félbevágjuk, és hideg vízbe tesszük, szeleteléskor nem lesz sírás!). A hagymákat felszeleteljük, a burgonyát és a vajat kis kockára vágjuk, és együtt lábasba tesszük.
  2. Kis lángon elkezdjük párolni. Megsózzuk, hogy a hagyma kiengedje a levét, és hozzáadjuk a majorannát, a tárkonyt és a kakukkfüvet. Gyakran megkeverjük, és mikor összeesik a hagyma, hozzáöntjük a fehérbort. Kicsit hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Hozzádobjuk a rozmaringágat, és együtt főzzük kb. 20-25 percet.
  4. Ha megfőtt a hagyma és a burgonya is (szét lehet nyomni), levesszük a tűzről, a rozmaringágat kihalásszuk, és leturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Ezek után visszatesszük a tűzre (takarék lángon), megszórjuk a borssal, a szerecsendióval, hozzáadjuk a balzsamecetet, ha van, és sózzuk még, ha szükséges. Egyet forr, és készen van!
  5. Tányérba szedjük, és pirított baconnal és/vagy reszelt sajttal, parmezánnal (ki mivel szereti) tálaljuk!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 125
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsana

Mióta szakács: 2014.09.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros hagymakrémleves, tejszínes hagymaleves, tejszínes-fehérboros hagymakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

793
vöröshagyma 50 dkg
póréhagyma 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
tárkony 1 kk
kakukkfű 1 kk
fehérbor 25 ml
rozmaring 1 késhegynyi
főzőtejszín 100 ml
fehér bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
balzsamecet 1 kk
víz 1 l
bacon 200 g
sajt 200 g
parmezán sajt 100 g