r
Nosalty Logó

Póréhagyma krémleves 1.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Póréhagyma krémleves 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3353 micro
Összesen 762 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.
  2. Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1009
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 171738
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 06.

Ajánló

@{Parmezánchips:parmezánchips}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt áldozat. Már azt is tudom, mi lesz a tárgya a legközelebbi krémleves fellángolásomnak: a padlizsán. Tojásgyümölcsből ugyanis még nem készítettem, eszembe sem jutott volna, viszont a minap egy étteremben ezt ettem, és meggyőzött, hogy a konyhámban rekonstruáljam.

Hozzászólások (42)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam a receptet és nagyon finom lett a leves. Fel is kerül a repertoáromba. Köszönöm!

Petra

Váljék egészségedre:-) Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Szia Petra! Tegnap én is elkészítettem ezt a levest, nagyon finom lett. Én egy nagy póréhagymából készítettem, 800 ml alaplét adtam hozzá, hogy hígabb legyen, de mikor elkészült, nagyon s?r? lett.

Petra

Kedves Tájfun, Az alaplé mennyiségével lehet játszadozni, hiszen ki s?r?bben, ki hígabban kedveli a krémleveseket. Csak a f?szerezésre kell odafigyelni, ha változtatunk az arányokon.

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Elfelejtettem megkérdezni, hogy a 2 ek olivaolaj mikor kerül a levesbe? Véletlen kimaradt a leírásból.

Petra

upsz, ez tényleg kimaradt, köszi, hogy szóltál Tájfun! A válasz: a vajjal együtt kerül a lábasba!

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült! Ez lett a 2. kedvenc levesünk párommal:) Minden héten eszünk legalább 1x. Nem ismerem a salottahagymát, de vöröshagymát tettem bele, így is nagyon bevált.

Petra

Örülök:-) Persze, vöröshagymával is jó, de ha egyszer kaptok salottahagymát (itt olvashattok róla: http://www.nosalty.hu/salottahagyma_alapanyag_366), akkor próbáljátok ki azzal, mert úgy mág finomabb:-))

beya73

Kedves Petra!Imádom ezt a levest.igaz én leveses vagyok ,anyukám minden nap f?zött levest.lehetne egy kérdésem?Nem a levessel kapcsolatos..hol vetted ezt a nagyon szép leveses bögrét,vagy minek nevezzem.Annyira guszta.További jó f?z?cskézést.beya

Törölt felhasználó

Szia! Ilyen poharakat láttam már több nagyáruházban is. Érdemes figyelni a Hipermarketek polcait!!!

Petra

Kedves beya, az igazság az, hogy bármerre járok, és beleszaladok jópofa konyhai "kacatokba" (tálkák, kanalak, poharak stb.), egy-kett? jön velem haza ezeket javarészt a fotózás miatt veszem, nincsenek konyhai használatban, ahogy a képen látható üvegcsék sem (csak ebben tálaltam a képekhez) hogy a fenti poharakat hol vettem -bármennyire is próbálok emlékezni- nem tudom, sajnos (ha kés?bb beugrana, feltétlenül megírom!) üdv Petra

Törölt felhasználó

Tegnap este kigondoltam,hogy két itthon lév? póréhagymából kéne valamit f?zni....így találtam rá erre a receptre. Ma megcsináltam és mindenkinek nagyon izlett, kivétel nélkül : ) Köszönöm ! : )

dan.maya

Petra! Köszönöm a receptedet, nagyon szeretjük a krémleveseket .Egy picit változtattam rajta. Egy késhegynyi szerecsendiót és egy ev?kanál fehér szárazbort tettem hozzá. Ezt f?ztem mára. Finom lett. Tegnap este véletlenül találtam meg ezt a honlapot, nagyon örülök, mert sok olyan ételt és süteményt találtam, amit el is fogok készíteni. Több ismer?sömnek is továbbítotttam a honlapot, akikr?l tudom, hogy nemcsak elolvassák, hanem ki is próbálják ezeket a jobbnál jobb recepteket.

aranylányhaj

 Elkészitettem a levest és nagyon finom lett-köszönöm

Törölt felhasználó

A póréhagyma és burgonya alapú krémleves eredeti neve Vichyssoise, s a látszat ellenére amerikai eredet?, bár francia származású megalkotójának (Louis Diat) szül?városáról kapta nevét. Kirobbanó sikerét a XX. század elején azzal érte el a séf az USÁ-ban, hogy kedves gyerekkori levesét hidegen tálalta! Érdemes úgy is kipróbálni. Üdít? nyári étel válhat bel?le. ;)

Törölt felhasználó

Hali! Elkészítettem a parmezánchipsel eggyütt. Húú, nagyon jó recept, finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek