Nosalty Logó

Gyros tál házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Gyros tál házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Lepénykenyér készítése

Gyros hús pácolása

Tál készítése

Joghurtszósz készítése

Összesen 1777 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Lepénykenyér készítése

Gyros hús pácolása

Tál készítése

Joghurtszósz készítése

Összesen 7103 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Lepénykenyér készítése

Gyros hús pácolása

Tál készítése

Joghurtszósz készítése

Összesen 155 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2948.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2611 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 1777 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    227.7 g

Zsír

  • Összesen
    462.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11792.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2609 mg
  • Nátrium
    7342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2747 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    511 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    11830 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    10442 micro
  • Lut-zea
    7029 micro
Összesen 7103 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Lepénykenyér készítése

Gyros hús pácolása

Tál készítése

Joghurtszósz készítése

Elkészítés

Lepénykenyér készítése

  1. Receptet lásd: <a href=http://www.nosalty.hu/recept/lepenykenyer-kornel-konyhajabol target="_blank">Lepénykenyér Kornél konyhájából</a>.

Gyros hús pácolása

  1. A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba.
  2. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fűszerkeveréket, valamint az olajat, és az egészet alaposan keverjük össze.
  3. Felhasználásig fóliával lefedve pihentessük a hűtőben, akár egy éjszakán keresztül is.

Tál készítése

  1. A joghurtot és a tejfölt keverjük el, ameddig sima állagú lesz. Hígítsuk kevés vízzel, ízesítsük zúzott fokhagymával, aprított kaporral, sóval és borssal, valamint kevés extra szűz olívaolajjal. Ízlés szerint adhatunk némi csavart az ízekhez kevés frissen facsart citromlé hozzáadásával.
  2. Dolgozzuk össze alaposan a szószt, felhasználásig tegyük félre.

Joghurtszósz készítése

  1. A zöldségek előkészítésével kezdjünk: a salátát vágjuk fel kb. 4-5 mm-es csíkokra, a kígyóuborkát kb. 5x5mm-es kockákra, a lila hagymát finomra, valamint a káposztát gyaluljuk le. A paradicsomot tetszés szerint vágjuk karikákra vagy cikkekre.
  2. Legjobb, ha minden aprított zöldséget külön edénykében tárolunk felhasználásig, így a tálaláskor nagyon egyszerűen elkészíthetőek lesznek a tálak.
  3. Serpenyőt tegyünk fel a lángra, és forrósítsuk fel. Hozzáadott zsiradék nélkül tegyük bele a pácolt hús, és gyakori forgatás mellett süssük készre. Fontos, hogy végig nagy lángon süssünk, így a hús pirulni fog, és nem tudja kiengedni magából a nedvességet, nem fog elázni, párolódni.
  4. Ameddig a hús sül, készítsük fel a tálakat: tegyünk mindegyikre vegyesen az aprított zöldségekből, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ízesítsük kevés tárkonyecettel és jó minőségű extra szűz olívaolajjal.
  5. A zöldségekre halmozzuk rá a megsütött húst, ízesítsük a joghurtszósszal, és kínáljunk mellé felszeletelt lepénykenyeret. Köretként adhatunk hozzá hasábburgonyát vagy párolt jázmin rizst.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 280
  • 7 napos nézettség: 2508
  • Össznézettség: 447419
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Ajánló

Ez a házilag elkészíthető egytálétel megér annyit, hogy többféle húsból is kipróbáljuk az elkészítését, hiszen pillanatok alatt kiadós, meleg étellel tudunk előrukkolni, mégis újabb ízeket adhatunk hozzá. &nbsp;A csípős íz kedvelői használhatnak darált chili paprikát vagy chiliszószt kedvük szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kornél 167 recept

Azt gondolom, joggal mondható, hogy mindannyian találkoztunk már a görög gyros-szal, vagy a török megfelelőjével, a kebappal. Számtalan ízesítés, titkos fűszerezés, elkészítési mód létezik, egy dolog azonban biztos, ami minden gyrosban szerepel: a fűszeres hús, a zöldségek és a joghurtszósz, valamint a pita vagy lepénykenyér. Legtöbbször utcai árusoknál találkozunk ezzel az egyszerű étellel, a vélemények pedig megosztóak: valahol még nyers a hús, ízetlen a szósz, vagy éppen még hideg a mirelit pita, amit nem sikerült felmelegíteni kellőképpen. Ebben a receptemben áthidaljuk ezeket a problémákat, és egy egyszerű elkészítési móddal könnyen elsajátítható házilag történő elkészítése ennek a remek ételnek. Természetesen nem feltétlenül szükséges csirkehúst használnunk, sokkal autentikusabb lenne a bárány, de adott esetben készíthetjük akár sertéshúsból is.

Hozzászólások

Fecoh66

Annyira hasonlít a Gyrosra,mint gulyás a paprikásra,egy étel...Biztos ,hogy ehet?,még talán finom is,de köze nincs a gyroshoz.Hajlamosak vagyunk mi magyarok honosítani a külföldi ételeket,ami nem mindig kedvez?.Egy görög mindenesetre furcsán nézne,hogy mi ez!Csirke!!??Dijoni mustár!!??Kapor!!??az ország egy tizede nem evett még finom gyrost,vagy kebabot,pizzát,mert aki itt árul magyarba,legyen az Görög,Török,Olasz,AZ IS "MAGYAROSIT"!!Tapasztalatból mondom,több évig csináltam Siófokon.Természetesen ugyanilyen gagyit'!Az emberek mer meg sorba álltak,hogy ilyen finomat még nem ettek....Egészségükre!Kínai konyha dettó!a körúton egy kajálda azzal hirdeti magát,hogy csak "EREDETI" alapanyaggal,f?szerrel dolgoznak!!Jött a szokásos kérdés "kis cipos mehet?" igen kérnék..háttérben a hígított Er?s Pistából!!Legalább tette volna másik üvegbe...

Kornél

Bírom az ilyen fikázós, nulla receptes okoskodó hozzászólókat. Ha tudnád értelmezni a leírtakat, benne van, hogy "házilag", nem pedig az, hogy autentikus, vagy eredeti. Te lehet, hogy gagyit csinálsz, ez nem az, meglep? módon ehet?, és nincs szükség hozzá másra, mint egy vasserpeny?re. Ahelyett, hogy osztod az észt a semmire, inkább tölts fel valami használható SAJÁT recepted, annak több értelme lenne.

Hozzávalók

Lepénykenyér készítése

Gyros hús pácolása

Tál készítése

Joghurtszósz készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek