Gyros fűszerkeverék

Ha gyroshoz támad kedvünk, Nem kell tavernába mennünk, Ha e keverékkel fűszerezünk, Otthon is "eredetit" ehetünk. Egy recept a sok közül: 6 evőkanál majoranna v. oregano, 2 evőkanál kakukkfű, egy csipet őrölt édes paprika, egy kevés jamaikai szegfűbors és 1/2 evőkanál kömény. Az összetevőket alapos elegyítés után jól zárható üvegekbe kell tölteni és lezárni. A fűszerkeveréket grillételekhez, gyroshoz és gyrosnyárshoz ajánlják.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen. Az otthon elkészített fűszerkeverék jól zárható üvegben és sötét helyen több hónapig is eltartható.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Juj, de finom lesz ez a hármasfogat! Tudjuk, hogy a főétel megosztó, de most úgy döntöttünk, csak magunkkal foglalkozunk, mi pedig imádjuk a hawaii csirkét.
NosaltyRácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.
NosaltyŐsszel és télen különösen jól esik egy csésze ebből a különleges italból, de nyáron akár hidegen is fogyaszthatjuk ezt a csodás italt.
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Tavasszal akarva akaratlanul friss erdei termésekbe lehet botlani, ha az erdőt járjuk. A piros bogyókat látva minden bizonnyal elcsábulunk egy-két édes falat erejéig, azonban előtte mindenképp győződjünk meg arról, hogy ehető bogyóról van szó!
Ha termesztesz a kertedben friss zöldfűszereket, a kapor is a repertoárod része, és imádnád, ha még több, még bujább termésed lenne, egy olcsó hozzávalót tegyél a locsolóvízbe.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...