Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros tál 9.

Gyros tál 9.
Gyros tál 9.
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyroshoz a húst Hot Pan-ben sütöttem, mert egyszerre nagyobb mennyiséget lehet benne sütni, hamarabb kész van,
illetve grill jellegű lesz tőle a sült hús. De ennek hiányában bármilyen sütési forma megteszi (tepsi, serpenyő...stb).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tartármártáshoz

A salátához

ajánlat

A saláta ízlés szerint variálható. Lehet a zöldsaláta helyett zölduborkát használni a paradicsom és a pritamin paprika mellé. Vagy bármilyen más zöldséget, amihez kedvünk van. A ksaláta és az öntet szintén variálható.
Lehet még hozzá szalma krumplit is sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljünk (közepes vastagságúra) befűszerezzük, és 1 órát hagyjuk állni. Majd a tepsit vagy serpenyőt kiolajozzuk, és belefektetjük a hússzeleteket. Öntünk alá kb. 1 dl vizet, és lefedve, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. Sütés után hagyjuk a húst langyosra hűlni, majd tetszés szerinti csíkokra vágjuk.
  3. A tartármártáshoz a hozzávalókat kézi habverővel simára keverjük.
  4. A salátához a paradicsomot és a pritamin paprikát ízlés szerint felszeleteljük, és a már készen vásárolt salátához keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 155
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szabotimy

Mióta szakács: 2011.06.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyros, sertéshúsos gyros tál tartármártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lardee32
Lardee / Lardee32 Mon, 2011-08-08 16:24

szia, én próbáltam hasonlóra csinálni a husit, mint ahogy kint készítik. A sütőmben van forgónyárs, erre pakoltam fel a bepácolt, vékony hússzeleteket. A két végére fél-fél paradicsomot tettem... kb. 1 órát sült a sütőben, néha meglocsoltam saját levével...
hasonló jó íze lett, mint amit kint ettünk (ehhez biztos hozzájárult, hogy a kint vett fűszerrel pácoltam be).

szabotimy
szabotimy / szabotimy Mon, 2011-08-15 18:30

Húúúúú. Ez jól hangzik. Biztos nagyon finom lehet.
Nekem sajnos nincs nyársam, így hát maradt a hot pan.. :)
De hát a gyros így is, úgy is isteni finom. Egészségünkre..!!!

863
sertéscomb 1 kg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
mustár 3 teáskanál
majonéz 80 g
salátakeverék 50 dkg
pritaminpaprika 1 db
paradicsom 3 db