r
Nosalty Logó

Gyors, sült fetás csicseritunkolós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Gyors, sült fetás csicseritunkolós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1865 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 2221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4406 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °-ra.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat egy sütőben is használható serpenyőben. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Pár percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a barna cukrot, az őrölt köménymagot, a pirospaprikát, a fahéjat, és hagyjuk egy-két percig illatosra pirulni. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tegyük hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, szórjuk meg chilivel, és pirítsuk jól össze a fűszeres alappal. Ezt követően öntsük fel a paradicsomszósszal és egy kis csésze vízzel. Szórjuk meg petrezselyemmel, keverjük össze, és hagyjuk párolódni.
  5. Nyomkodjuk a fetaszeleteket a szószba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sóval.
  6. Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük, amíg a feta megpuhul és megpirul, azaz körülbelül 15 percig.
  7. Még langyosan szórjuk meg snidlinggel, kaporral és reszelt citromhéjjal. Friss bagettel vagy pitával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4692
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 24.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
Gyors, sült fetás csicseritunkolós
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Pár összetevőből áll, szuper laktató, tunkolós, időtakarékos, finom, és még egészséges is: fűszeres paradicsomszószban főtt, pirult csicseriborsó lágyan krémes sült fetával, friss zöldfűszerekkel és ropogós kenyérrel tálalva. Ha mindez nem lenne elég, összekeverhetjük tésztával, kínálhatjuk pitával, grillezett zöldségekkel, vagy akár süthetünk bele tojást is. Sokoldalú és fantasztikus előétel vagy főétel, de önmagában is helytáll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek