Nosalty Logó

Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ezen a képen: Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 949 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 3784 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 175 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 949 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3381 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    1502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4652 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5547 micro
Összesen 3784 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

sertésbordához

kroketthez

Elkészítés

sertésbordához

  1. A készítést megelőző este a karajból egyforma szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Másnap egy méretes tepsiben megolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a hússzeleteket. A szeletek alá egy-egy darabka fokhagymát teszünk. Pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben puhára pároljuk a húst. Amíg sül, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A kiflit daraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Kevéske zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevéske majoránnával. Egy nagyobb tálba tesszük a tejből kicsavart kiflit, a tojást, a kihűlt hagymás-gombás keveréket, a májkrémet, a zsemlemorzsát és a finomra aprított petrezselymet. jól összedolgozzuk.
  4. A sütőből kivett, megpuhult, kissé kihűlt hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg rá nem olvad-pirul a sajt.

kroketthez

  1. A burgonyát bő, sós vízben héjastul puhára főzzük. A lehéjazott főtt burgonyát pépesre törjük. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát és a finomra vágott petrezselymet. Kb. 15 percre félretesszük, hogy beledagadjon a liszt és a dara.
  2. A masszából kis hengereket formázunk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
  3. A krokettet forrón tányérokra tesszük. Mellé helyezzük a még meleg gombás bordát, és friss salátával fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4447
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

A krokett készítésénél a burgonya fajtájától függően lehet, hogy több lisztre lesz szükség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lizinka_ 464 recept

Ízletes, laktató étel a családi recept-archívumból.

Hozzászólások

Hozzávalók

sertésbordához

kroketthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!