r
Nosalty Logó

Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 3784 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sertésbordához

kroketthez

Összesen 175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6807.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3381 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    1502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4652 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5547 micro
Összesen 3784 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

sertésbordához

kroketthez

Elkészítés

sertésbordához

  1. A készítést megelőző este a karajból egyforma szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Másnap egy méretes tepsiben megolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a hússzeleteket. A szeletek alá egy-egy darabka fokhagymát teszünk. Pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben puhára pároljuk a húst. Amíg sül, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A kiflit daraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Kevéske zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevéske majoránnával. Egy nagyobb tálba tesszük a tejből kicsavart kiflit, a tojást, a kihűlt hagymás-gombás keveréket, a májkrémet, a zsemlemorzsát és a finomra aprított petrezselymet. jól összedolgozzuk.
  4. A sütőből kivett, megpuhult, kissé kihűlt hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg rá nem olvad-pirul a sajt.

kroketthez

  1. A burgonyát bő, sós vízben héjastul puhára főzzük. A lehéjazott főtt burgonyát pépesre törjük. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát és a finomra vágott petrezselymet. Kb. 15 percre félretesszük, hogy beledagadjon a liszt és a dara.
  2. A masszából kis hengereket formázunk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
  3. A krokettet forrón tányérokra tesszük. Mellé helyezzük a még meleg gombás bordát, és friss salátával fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5998
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

A krokett készítésénél a burgonya fajtájától függően lehet, hogy több lisztre lesz szükség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
Lizinka_ 603 recept

Ízletes, laktató étel a családi recept-archívumból.

Hozzávalók

sertésbordához

kroketthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...