Gombás sertésborda petrezselymes burgonyakrokettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
sertésbordához
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
75g laskagomba22 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g kifli35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
16g májkrém50 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g sajt44 kcal
kroketthez
-
125g burgonya72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
11g búzadara41 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
949
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
sertésbordához
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
300g laskagomba88 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g kifli140 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
65g májkrém198 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g sajt176 kcal
kroketthez
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
45g búzadara162 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3784
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
sertésbordához
-
23.2g sertés rövidkaraj39 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
13.9g laskagomba4 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
2.3g kifli6 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
3g májkrém9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
kroketthez
-
23.2g burgonya13 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.1g búzadara8 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g zsemlemorzsa18 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
Összesen
175
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1701.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 294.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 845 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 749 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1163 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1387 micro
Összesen
949
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.8 g
Zsír
-
Összesen 202.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 840 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6807.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 2585 mg
-
Nátrium 2395 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1177.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3381 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 295 micro
-
K vitamin: 1502 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 812 mg
-
Retinol - A vitamin: 2995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4652 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5547 micro
Összesen
3784
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
sertésbordához
-
1.5 ek sertészsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
30 dkg laskagomba
-
1 db tojás
-
1 db kifli
-
1 dl tej
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 kk bors
-
5 csipet majoranna
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
kroketthez
-
50 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
3 púpozott ek búzadara
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
sertésbordához
- A készítést megelőző este a karajból egyforma szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
- Másnap egy méretes tepsiben megolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a hússzeleteket. A szeletek alá egy-egy darabka fokhagymát teszünk. Pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben puhára pároljuk a húst. Amíg sül, addig elkészítjük a tölteléket.
- A kiflit daraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Kevéske zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott gombát. Összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevéske majoránnával. Egy nagyobb tálba tesszük a tejből kicsavart kiflit, a tojást, a kihűlt hagymás-gombás keveréket, a májkrémet, a zsemlemorzsát és a finomra aprított petrezselymet. jól összedolgozzuk.
- A sütőből kivett, megpuhult, kissé kihűlt hússzeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg rá nem olvad-pirul a sajt.
kroketthez
- A burgonyát bő, sós vízben héjastul puhára főzzük. A lehéjazott főtt burgonyát pépesre törjük. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a lisztet, a búzadarát és a finomra vágott petrezselymet. Kb. 15 percre félretesszük, hogy beledagadjon a liszt és a dara.
- A masszából kis hengereket formázunk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
- A krokettet forrón tányérokra tesszük. Mellé helyezzük a még meleg gombás bordát, és friss salátával fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5998
- Feltöltés dátuma: 2018. december 13.
Ajánló
A krokett készítésénél a burgonya fajtájától függően lehet, hogy több lisztre lesz szükség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
603 recept
Ízletes, laktató étel a családi recept-archívumból.