Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymával tűzdelt fűszeres tarja vele sült burgonyával

Fokhagymával tűzdelt fűszeres tarja vele sült burgonyával
Fokhagymával tűzdelt fűszeres tarja vele sült burgonyával
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülnéztem, mi van itthon, és alkottam :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját megmossuk. Olajat összekeverünk sóval, borssal, majorannával, ez lesz a pác. A fokhagymát megtisztítjuk. A tarját oldaláról megszúrjuk több helyen, és belenyomkodjuk a lyukakba a fokhagymát.
  2. Felvágjuk a hagymát karikára. A páccal bekenjük alanyunkat. Fogunk egy tányért, a hagyma felét rátesszük. Ezután a hagymaágyra helyezzük húsunkat, és a hagyma másik felét a tetejére halmozzuk. Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe vele.
  3. Elérkezett a nap.:) A húsunkat tepsibe rakjuk. A megtisztított burgonyát negyedbe vágjuk, és a hús mellét tesszük a tepsibe. A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és öntünk az étkünk alá 1dl vizet. Alufóliával betakarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 2 órát hagyjuk párolódni. Az idő leteltével az alufóliát eltávolítjuk, és további egy 30-40 percig sütjük, némi locsolgatás mellett, amíg szépen meg nem pirul a húsunk és a burgonyánk.
  5. Elkészültünk. Pihentetjük remekművünket kb 30 percet, és ezután tálaljuk. Én lilahagymával díszítettem, mert nem volt más idehaza.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Attila74

Mióta szakács: 2012.09.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis tarja, tarja krumplival, együtt sült tarjás krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
sertéstarja 1 kg
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 ml
0 ízlés szerint
burgonya 0.5 kg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
víz 1 dl