r
Nosalty Logó

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Janner
Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12102.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    7528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1974 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2953 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A fokhagymát összetörjük és összekeverjük a mustárral, egy teáskanálnyi olajjal, majd ízlás szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A szeletekre vágott csontos tarját alaposan bekenjük az elkészült páccal, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.

Sütés

  1. A savanyú káposztáról leöntjük a levét, és 2 lében kimossuk.
  2. Egy megfelelő méretű (magas legyen annyira, hogy a káposztaágyon lévő húsok ne legyenek benne túl magasan, és a nagyjából 7-8 szelet húsunk is elférjen rajta) tepsi oldalait minimálisan bekenjük olívaolajjal.
  3. A savanyú káposztát kicsit lecsepegtetjük, és szétterítjük a tepsiben. A babérleveleket a káposzta közé szúrjuk.
  4. Elhelyezzük a káposztaágyon a húsokat, és alufóliával lefedjük a tepsit.
  5. 200 fokon addig főzzük az alufólia alatt a fúst, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe, majd mikor már kellőképpen megpuhult a hús, levessük az alufóliát, és nagyjából fél óra alatt készre sütjük a húsokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 48877
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Ajánló

A fűszeres mustáros tarjához nagyon jól passzol a savanyú káposzta, plusz köretként még steakburgonyával érdemes tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
Janner 4 recept

Apukámtól tanultam a receptet. Már több barátomnak elkészítettem, mindenki odavolt érte.

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!