Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A májkrém egy alapvetően májból készülő, kenhető állagú húskészítmény. Sertés, marha, csirke, kacsa, liba, közös bennünk, hogy mindannyiuk májából készülhet májkrém. Számtalan különböző májkrémet találunk a boltok polcain, lehet konzerv, bélbe töltött, vagy tubusos formájú. Ugyanakkor a májkrémekről is elmondható, hogy a boltban kapható változat ritkán tartalmaz kizárólag májat, más húsokkal is dúsítják, például szalonnával, bőrkével, valamint tartósítószert és emulgeálószereket tartalmaz. Vásárolhatunk több fajta, például zöldfűszerrel, pirított hagymával vagy éppen kolbászdarabokkal ízesített májkrémet is. A májkrém otthon is könnyen, gyorsan elkészíthető, alapanyagai a máj, a hagyma, a fokhagyma, a só, illetve a bors, de csak kreativitásunkon múlik, hogy milyen további hozzávalókkal ízesítjük a krémet, tehetünk bele kakukkfüvet, vajat, tojást, tejszínt, de megbolondíthatjuk például egy kis konyakkal is. A májkrém kitűnő szendvics, illetve szendvicskrém alapanyag, de főzéshez, sütéshez használhatjuk például zöldségek, húsok vagy tészták töltelékeként.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

Májkrém alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!