r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban

Fahéj
Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

830
Kalória
51.9g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
348.1g
Víz
214.6g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9507 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    2585 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38027 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
  4. Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
  6. Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
  7. Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
  8. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
  9. A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem.  A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.

További receptek

Spárgakrémes gnocchi

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha ...

Lakos Benedek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.