r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban

Fahéj
Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

830
Kalória
51.9g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
348.1g
Víz
214.6g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9507 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    2585 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38027 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
  4. Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
  6. Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
  7. Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
  8. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
  9. A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem.  A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek