Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem.  A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tésztához

ajánlat

Eredetileg a recept fehérpecsenyével készíti és vörösborral, de az nekem egyik se volt itthon. :) De aki szereti a marhahúst, készítse azzal meg borral. El tudom képzelni, úgy is milyen finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát  feldaraboljuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
  4. Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
  6. Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
  7. Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
  8. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
  9. A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tésztakoszorú, paradicsomos-gombás csirkemell tésztával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2011-05-15 06:02

Kedves Fahéj!
Micsoda ötlet! És ezennel megfogadom, ha majd egyszer az anyósjelöltéket megvendégelem, a pörköltöt - ami nélkül nem ebéd az ebéd - ebben a gusztusos, formabontó változatban fogom tálalni. Tovább fűzve a gondolatot, hangsúlyozva a torta jelleget, kovászos ubiból "faragok" majd rá rózsákat is.
Szép napot!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-05-15 09:58

Kedves Kicsivik!
Nagyon jó ötlet, megnézném azokat az ubirózsákat! :) Viszont arra vigyázz, hogy itt a tésztát az a tojásos-sajtos massza tartja egyben, amivel egy kicsit össze kell sütni. Nehogy ennek híján szétomoljon a tésztakoszorú.
Neked is szép napot! Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-02-08 13:41

Kedves Éva!
Ez gyönyörű lett és nagyon étvágygerjesztő! Ki fogom próbálni. Köszike, Edit.

ancika25
ancika25 Sat, 2011-01-15 15:16

Kedves Fahéj! Huuuu nagyon gusztusos! Le a kalappal!!! :) Feltétlenül Én is elkészítem hamarosan. Köszönet érte! Nagyon szép 7végét kívánok! Üdv : Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-01-15 23:06

Kedves Anci! Köszönöm a dicséretet! :) Neked is szép hétvégét: Fahéj

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-01-15 12:19

Kedves Fahéj-Éva! Ez nagyon szép lett! Feltétlenül ki fogom próbálni! :-) Üdvözöl: Éva-Nyamóka

820
csirkemell filé 50 dkg
gomba 25 dkg
paradicsom 2 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
szarvacska tészta 40 dkg
tojás 2 db
tejföl 175 g
tömlős krémsajt 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek