r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gombás-paradicsomos csirkemell tésztakoszorúban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 3319 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A tésztához

Összesen 150 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9507 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4680.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    2585 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    38027 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3319 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, és erős lángon 3 percig együtt pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a gombát, a paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, felöntjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű szafttá válik.
  4. Míg a hús készül, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. Elkeverjük a tojásokat a krémsajttal és a tejföllel, majd összeforgatjuk a tésztával.
  6. Egy koszorúformát kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával. Ennek híján használhatunk egy nagyobb tortaformát, aminek a közepére egy nagyobb konzervdobozt teszünk. A tésztát a formába kanalazzuk, és lenyomkodjuk.
  7. Sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit pirulni kezd.
  8. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd óvatosan egy nagy tálra borítjuk. Így is maradhat, de ha a másik felét szeretnénk felülre, ahol jobban látszanak a szarvacskák, akkor ráborítunk egy másik tálat, és átfordítjuk rá.
  9. A húst a tésztakoszorú mélyedésébe halmozzuk, úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5494
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

Eredetileg a recept fehérpecsenyével készíti és vörösborral, de az nekem egyik se volt itthon. :) De aki szereti a marhahúst, készítse azzal meg borral. El tudom képzelni, úgy is milyen finom lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvemben fedeztem fel a napokban. Egy olyan szakácskönyvben, amit már többször kidobásra ítéltem.  A receptek nagy része ugyanis számomra használhatatlan, mert vagy beszerezhetetlen vagy túlságosan is különleges hozzávalókat tartalmaz. Valami miatt a könyvet mégis mindig sajnáltam kidobni. Egyik nap a kezembe került, és kicsit belenéztem. Erre megtaláltam ezt a receptet (eddig valahogy soha), és megtetszett. El is készítettem sürgősen, és nagyon finom lett. Úgyhogy a könyv örökre megmenekült a leselejtezéstől. Hátha máskor is találok még benne hasonló kincseket.

Hozzászólások

nyamóka

Kedves Fahéj-Éva! Ez nagyon szép lett! Feltétlenül ki fogom próbálni! :-) Üdvözöl: Éva-Nyamóka

Fahéj

Köszi, Éva-Nyamóka! Érdemes kipróbálni.:) Üdv: Éva-Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Huuuu nagyon gusztusos! Le a kalappal!!! :) Feltétlenül Én is elkészítem hamarosan. Köszönet érte! Nagyon szép 7végét kívánok! Üdv : Anci

Fahéj

Kedves Anci! Köszönöm a dicséretet! :) Neked is szép hétvégét: Fahéj

Bató Edit

Kedves Éva! Ez gyönyör? lett és nagyon étvágygerjeszt?! Ki fogom próbálni. Köszike, Edit.

Fahéj

Köszi, Edit! Szerintem is megér egy próbát! :)

kicsivik

Kedves Fahéj! Micsoda ötlet! És ezennel megfogadom, ha majd egyszer az anyósjelöltéket megvendégelem, a pörköltöt - ami nélkül nem ebéd az ebéd - ebben a gusztusos, formabontó változatban fogom tálalni. Tovább f?zve a gondolatot, hangsúlyozva a torta jelleget, kovászos ubiból "faragok" majd rá rózsákat is. Szép napot!

Fahéj

Kedves Kicsivik! Nagyon jó ötlet, megnézném azokat az ubirózsákat! :) Viszont arra vigyázz, hogy itt a tésztát az a tojásos-sajtos massza tartja egyben, amivel egy kicsit össze kell sütni. Nehogy ennek híján szétomoljon a tésztakoszorú. Neked is szép napot! Fahéj

Edit

Kedves Fahéj ! Nagyon , nagyon guszta ! Gratula ! Üdv Edit

Fahéj

Köszi, kedves Edit! Szép vasárnapot! Fahéj

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?