Nosalty Logó

Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 1457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.9 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8774.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    609 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    2045 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    4655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2710 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    1595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1614 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6597 micro
Összesen 7282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tepsis húshoz

  1. A combokat mossuk, és leszárítjuk. Egy tálba beletesszük a fűszereket, olajat, az áttört fokhagymát és felkockázott vöröshagymát is, elkeverjük, ebbe a húsokat beleforgatjuk, állni hagyjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. A fűszeres combokat tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk benne, ezek tetejére tesszük a karfiol rózsákat, amiket kevés sóval, köménymaggal és szerecsendióval megszórunk.
  4. Alufóliával jó szorosan lefedjük, sütőbe tesszük, és ott kb. 50 percig pároljuk. (a fólia alatt keletkezett gőz is segít a főzésben, a hús és a karfiol puhulásában)
  5. Egy kis tálban simára keverjük a fűszerkeverékalapot a tejszínnel, majd állni hagyjuk.
  6. Ha a hús és a karfiol kész, kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, a tejszínes alapba öntünk 2 dl tejet, elkeverjük, és ezzel a tejszínes fűszeres alappal leöntjük a húsos karfiolt, visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre, a sütőt kikapcsoljuk, a húst melegen tartjuk.
  7. A spagettit sós, kicsit olajos vízben, az előírtaknak megfelelően kifőzzük, lecsurgatjuk, jénaiba téve melegen tartjuk.
  8. A szószos csirkés karfiolt a spagettivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11545
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

A köretet természetesen változtathatjuk, ki mit szeret, lehet : rizs,  burgonyapüré, tésztaféle - a család ízlése szerint. A tepsiben a hús ízletes, puha és szaftos lesz a sütés alatt, és a karfiol is megpuhul, a közepes és kis nagyságú rózsák egyaránt, ha a fólia tökéletesen le van zárva. Karfiol helyett főzhetjük: brokkolival, kelbimbóval is.:-)) Ki milyen zöldséget szeret. Finom bort, ásványvizet ajánlok hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 350 recept

Karácsonyi szünet: ezen a napon sütiket sütöttünk, de úgy gondoltam, ez az ebéd bőven elfér időben , hogy elkészüljenek mellette a sütik. :-) Finom ebédet szerettem volna készíteni. Minden hozzávalót szeretünk, a köret az egy gyors ötlet volt, a szaftos csirkés karfiolhoz sikeresen finom, de lehet más tésztával is tálalni, pld. rövidcső, kagyló... Természetesen lehet rizzsel tálalni vagy burgonyapürével . Néha nehéz a hozzávalókból kitalálni, mit is enne a család. Van, hogy a megszokott ötlet  nem jó aznap, valamivel érdekessé kell tenni az ételt. Ilyenkor bemutatkoznak a finom ízeket, más ízeket adó:  fűszerek is . :-)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Másfajta zöldséget is használhatunk: akár brokkolit, vagy kelbimbót is.

Törölt felhasználó

A hagymás cuccot is beleteszed a tepsibe a hússal együtt?

Éva-Anyóca

Kedves Marcsi 53! Igen, kár lenne veszni hagyni a finom f?szeralapot, amit magunk kevertünk ki a húshoz, nyugodtan hozzá lehet adni, bár elég jól rátapad a húsra,...igen szükséges, és jó ízletes és szaftos lesz. Éva-Anyóca

gretus1

Nekem a hús rágós maradt, miért? magasabb h?fokon kellett volna, vagy egy kis vizet kellett volna aláönteni? Amúgy nagyon ízletes kiadós étel és a lényeg h. jó szaftos, nem az a száraz sült hús.

Éva-Anyóca

Kedves gretus1! Nem tudom, mi más volt az elkészítés során. Én csirke combot használtam, vigyázni kell, képesek,a boltban tyúkot adni, figyelni kell... Amit csináltam, és amit felhasználtam leírtam, és úgy, ahogy sorrendben követték egymást. Nekem az lett az eredmény, ami a képen van. :) Finom és szaftos, lehet , talán : kicsit tovább tartsd fólia alatt, és több ideig legyen benn a süt?ben. Másra most hirtelen nem tudok gondolni. Szép napot és remélem, legközelebb sikerül, és err?l fogsz tudni beszámolni. :) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek