Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel

Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel
Fűszeres karfiolos csirkecomb spagettivel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi szünet: ezen a napon sütiket sütöttünk, de úgy gondoltam, ez az ebéd bőven elfér időben , hogy elkészüljenek mellette a sütik. :-)

Finom ebédet szerettem volna készíteni. Minden hozzávalót szeretünk, a köret az egy gyors ötlet volt, a szaftos csirkés karfiolhoz sikeresen finom, de lehet más tésztával is tálalni, pld. rövidcső, kagyló...

Természetesen lehet rizzsel tálalni vagy burgonyapürével . Néha nehéz a hozzávalókból kitalálni, mit is enne a család. Van, hogy a megszokott ötlet  nem jó aznap, valamivel érdekessé kell tenni az ételt. Ilyenkor bemutatkoznak a finom ízeket, más ízeket adó:  fűszerek is . :-)

hozzávalók / 5 adag

A tepsis húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

A köretet természetesen változtathatjuk, ki mit szeret, lehet : rizs,  burgonyapüré, tésztaféle - a család ízlése szerint.

A tepsiben a hús ízletes, puha és szaftos lesz a sütés alatt, és a karfiol is megpuhul, a közepes és kis nagyságú rózsák egyaránt, ha a fólia tökéletesen le van zárva.

Karfiol helyett főzhetjük: brokkolival, kelbimbóval is.:-)) Ki milyen zöldséget szeret.

Finom bort, ásványvizet ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat mossuk, és leszárítjuk. Egy tálba beletesszük a fűszereket, olajat, az áttört fokhagymát és felkockázott vöröshagymát is, elkeverjük, ebbe a húsokat beleforgatjuk, állni hagyjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. A fűszeres combokat tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk benne, ezek tetejére tesszük a karfiol rózsákat, amiket kevés sóval, köménymaggal és szerecsendióval megszórunk.
  4. Alufóliával jó szorosan  lefedjük, sütőbe tesszük, és ott kb. 50 percig pároljuk. (a fólia alatt keletkezett gőz is segít a főzésben, a hús és a karfiol puhulásában)
  5. Egy kis tálban simára keverjük a fűszerkeverékalapot a tejszínnel, majd állni hagyjuk.
  6. Ha a hús és a karfiol kész, kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, a tejszínes alapba öntünk 2 dl  tejet, elkeverjük, és ezzel a tejszínes fűszeres alappal leöntjük a húsos karfiolt, visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre, a sütőt kikapcsoljuk, a húst melegen tartjuk.
  7. A spagettit sós, kicsit olajos vízben, az előírtaknak megfelelően kifőzzük, lecsurgatjuk, jénaiba téve melegen tartjuk.
  8. A szószos csirkés karfiolt a spagettivel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 031
elküldve: 7
receptkönyvben: 279
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tepsis csirkecomb karfiollal, Szószos tepsis karfiolos csirke, Tepsiben sült csirke karfiollal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gretus1
gretus1 Wed, 2014-01-08 14:29

Nekem a hús rágós maradt, miért? magasabb hőfokon kellett volna, vagy egy kis vizet kellett volna aláönteni? Amúgy nagyon ízletes kiadós étel és a lényeg h. jó szaftos, nem az a száraz sült hús.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-01-08 14:51

Kedves gretus1!

Nem tudom, mi más volt az elkészítés során.
Én csirke combot használtam, vigyázni kell, képesek,a boltban tyúkot adni, figyelni kell...
Amit csináltam, és amit felhasználtam leírtam, és úgy, ahogy sorrendben követték egymást. Nekem az lett az eredmény, ami a képen van. :)
Finom és szaftos, lehet , talán : kicsit tovább tartsd fólia alatt, és több ideig legyen benn a sütőben.
Másra most hirtelen nem tudok gondolni.
Szép napot és remélem, legközelebb sikerül, és erről fogsz tudni beszámolni. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-05-19 14:31

Kedves Marcsi 53!
Igen, kár lenne veszni hagyni a finom fűszeralapot, amit magunk kevertünk ki a húshoz, nyugodtan hozzá lehet adni, bár elég jól rátapad a húsra,...igen szükséges, és jó ízletes és szaftos lesz.
Éva-Anyóca

1451
csirke alsócomb 12 db
csirke felsőcomb 4 db
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 1 csokor
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
karfiol 1 közepes fej
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
szerecsendió 2 kávéskanál
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
habtejszín 7.5 dl
tej 2 dl
spagetti tészta 50 dkg
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor