r
Nosalty Logó

Főzött krémes-csokikrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Főzött krémes-csokikrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4956 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 4956 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kizsírozzuk a tepsit és belisztezzük.
  2. Keverőtálban felverjük keményre a 4 tojás fehérjét, pici sóval (1 csipet). Folytonos keverés mellett beletesszük még a tojássárgáját, narancs és citrom levét és héját. Továbbá a lisztet, 4 ek olívaolajat, mazsolát és a 1/2 sütőport.
  3. Sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tésztánk, tortavágóval vagy késsel félbevágjuk, és a kihűlt krémmel megtöltjük. 4 ek körüli mennyiséget hagyjunk a tetejére!
  5. Főzött krém: A szezámmagot a kristálycukorral porrá őröljük (kávédarálón), belerakjuk egy lábasba és hozzárakjuk a lisztet, diót, mogyorót, vaníliás cukrot, 2 tojássárgáját, tejet, karamellcukrot (én a lengyelt raktam). Beletesszük a fél tubus sűrített tejet.
  6. Simára keverjük a masszánkat, és megfőzzük, mint egy pudingot. Ha megfőtt, beletesszük a mézet és a vajat is, az édesszájúak még 2 ek cukrot esetleg.
  7. Pici főzött krémet rásimítunk a tetejére, de lehet az oldalára is.
  8. Csoki krémet főzünk a bevonónkból, pici tejjel és 2 ek holland kakaóporból. Beledobjuk a hideg vajat, és simára keverjük.Ha kezd kihűlni már, rácsorgatjuk össze-vissza a sütire.
  9. Megszórjuk most durvára vágott dióval és mogyoróval. 4 ek cukrot karamelizálunk, és langyosra hűtve azt is rácsurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23X36
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16955
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

Tokai Aszu 5 puttonyos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Ez volt a Húsvéti ünnepi süteményünk. Mindenki dicsérte ...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek