Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos hókocka

Kókuszos hókocka
Kókuszos hókocka
115 perc / előkészület: 70 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában ünnepnapokon szoktam sütni, de most kivételt tettem.

Nem olcsó, viszont nagyon finom.

Családom egyik kedvence.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A 8 sárgáját habosra keverjük a cukorral. Utána hozzáadjuk a forró vízet, a lisztet és a sütőport.
  2. A tojás fehérjét habbá felverjük, és ezt is a masszához adjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  4. Amíg sül, addig addig habosra kavarjuk a margarint a porcukorral. Ebbe megy a vaníliás cukor és az aroma.
  5. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát meg a lisztet. Hagyjuk kihűlni.
  6. A két masszát összekeverjük, ez lesz a krém.
  7. Ha megsült a tészta, akkor tetszés szerinti kockára vágjuk fel, én 18 db-ot szoktam. A kockákat ketté vágjuk, és a krémmel töltjük. A talpa kivételével a kockákat is bekenjük, utána kókuszreszelékbe fordítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 732
elküldve: 6
receptkönyvben: 564
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kocka, hófehér kocka, hókocka kókuszreszelékben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ET1976
ET1976 Fri, 2012-02-10 13:51

Megsütöttem a hétvégén. Nagyon-nagyon finom lett! Még sokszor el fogom készíteni!
Köszi a jó receptet!

Üdv,
Ildi

mezei lászlóné
mezei lászlóné Thu, 2012-02-02 09:41

Szia Olgi! Köszi, hogy visszaírtál, hétvégén fogom elkészíteni, remélem sikerül, mert jó receptnek tartom, üdvözlettel: Zsuzskapanna

mezei lászlóné
mezei lászlóné Sun, 2012-01-29 20:49

Szia bocsi csak azt szeretném kérdezni, hogy milyen aroma kell, mert azt nem írtad a hozzávalókban. Köszi Zsuzskapanna

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2012-01-30 21:00

Szia Zsuzskapanna!A krémnél konkrétan ez áll:ízlés szerint vanília aroma vagy rumaroma.Üdv,Olgi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-01-26 20:07

Szia Olgi!

Jól hangzik a recepted, el is mentettem! Én úgy csinálnám, hogy a tésztát ketté vágnám, betölteném és jól lehűteném, majd utána kockáznám fel. Így kevesebb vele a munka:)) A hólabdát szoktam így készíteni.
Üdv: Rita

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Thu, 2012-01-26 20:48

Szia Rita!Köszönöm a tippet.Én is gondoltam rá,viszont leragadtam ennél a formánál.Sajna volt rá példa,hogy nem nőtt fel kellően a tészta.Így ilyenkor nem tudnám a te módszereddel megoldani.Még egyszer köszönöm,legközelebb így készítem.Üdv:Olgi

1119
tojás 8 db
cukor 40 dkg
víz 8 ek
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 8 dl
búzadara 2 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
kókuszreszelék 20 dkg
vaníliaaroma 20 ml