Nosalty Logó

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 1003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 5016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 196 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5682.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 5016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 196 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
  2. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
  3. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
  4. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
  5. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
  6. Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 278962
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Hihetetlenül könnyű, habos, abbahagyhatatlan süti. Nem tömény, eteti magát, ezért szerintem a feltüntetett 5 fő is sok rá. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőtök89 66 recept

Megint kaptunk házi gesztenyemasszát. :) Meg hát telihold van, és ilyenkor a vasbetont is megennénk Anyukámmal, szóval egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy ide gyorsan kell valami nagyon-nagyon finom cucc!:D Nekem van egy csodaklassz gesztenyekocka receptem, amit újragondoltam kicsit, és így született ez a verzió. Mivel nekünk oda kell figyelnünk a kalóriákra és a bevitt kalória minőségére is, én finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, cukor helyett pedig nyírfacukrot és édesítőszert használtam. Semmit nem változtatott az állagán/ízén, bátran ajánlom hasonló cipőben járóknak is.:)

Hozzászólások

sarai eva

Ránézésre + 3 kiló. Vállalom a hétvégén.

Sütőtök89

:D:D:D Hát ez ilyen! De én megcsináltam már teljeski?rlés? tönkölyliszttel és kicsi zabpehelyliszttel is, meg nyírfacukorral. Úgy javít a kalória-arányon. :) Jó, tudom, sajnos nem lehet mindig ezekkel dolgozni, mert rámegy a gatyánk, de olykor jó, ha van otthon ilyen is. :) Egyébként két hét alatt ma fogom harmadjára sütni, mert a család nem hajlandó mást enni. :D

Törölt felhasználó

Istenien néz ki, biztosan az íze is olyan. :) Már nagyon bánom, hogy nem vettem ma gesztenyemasszát a boltban, pedig szemeztem vele. Ha el?bb látom a receptet, biztos, hogy nem hagyom ott. Na, de majd legközelebb. :)

Sütőtök89

Ó, a recept megvár! :) Tényleg nagyon-nagyon finom, pedig kivételesen úgy kezdtem el sütögetni, hogy "na, majd lesz valami", és valahogy családi szenzáció lett bel?le. :D Remélem, Ti is szeretni fogjátok!

Törölt felhasználó

A piskótát mekkora tepsiben sütöd?

Sütőtök89

20x35-ös! :) Ott látod a receptleírás alján a számadatokat! (olykor én is elfelejtem, hogy ott kell keresni:))

Törölt felhasználó

A forró pudingba kell belekavarni a margarint?....jól értelmeztem???

Sütőtök89

Igen, én úgy szoktam. Ha kész a puding, lehúzom a t?zr?l, és beledobom a vajat. Párszor átkevergetem, és szépen el is olvad benne. Sokan hidegen/kézmelegen teszik bele, de nekem így vált be, nem kell vele annyit küszködni, hogy elkeveredjen benne. De szerintem mindegy, ahogy Neked jó. :)

Törölt felhasználó

Szia! A Hulalát a krémben és a tetején is helyettesíthetem tejszínnel? Köszönöm.

Sütőtök89

Természetesen! Sokan nem szeretik, más meg imádja, ezért írtam mindkett?t. :)

Törölt felhasználó

Rendben. Csütörtökön megsütöm, remélem isteni finom lesz! :)

Éva-Anyóca

Kedves Süt?tök89! Nagyon szépen köszönöm ezt a guszta, harapnivalóan fincsi sütit, mentés, és el fogom készíteni, ? a harmadik süti, amit karácsonyra fogok készíteni, -de el?tte még van sok családi ünnep, szülinap, házassági évforduló, névnap, szóval lesz mit alkotni, és ez a finomság az egyik, köszönöm, hogy megosztottad.:-O Éva-Anyóca

Sütőtök89

Nagyon szívesen, Éva-Anyóca!:) Köszönöm a bizalmat, szerintem nem fogtok csalódni!;) Nálunk pont tegnap készült el megint!:D

Éva-Anyóca

Köszönöm.:-D Akkor ez egy gyors, bevált, finom családi recept, jöhet bármikor , bár én azt hiszem, olyan gesztenyét nem fogok tudni kapni,....de ki tudhatja. Szép napot kívánok! Éva-A.

Sütőtök89

Semmi baj a boltival, szerencsére a vanília puding és a tejszín csodákra képes vele. :) Én a tegnapit már boltiból csináltam, mert elfogyott a házi, és semmi különbség nem volt, úgyhogy ne aggódj! (a házi gesztenye igazából csak akkor érvényesül, amikor magában majszolom :D) Amúgy ennél a receptnél jöttem rá, mennyivel finomabb a gesztenyekrém bármilyen süteménybe, ha nem beledobálok 15-20 dkg vajat/margarint, hanem ezekkel dolgozok. Százszor jobb, és valószín?leg egészségesebb is, szóval bátran ajánlom krém-alapreceptnek akár. :)

Éva-Anyóca

Nagyon szépen köszönöm: én is csemegéznék az igazi, valódi gesztenyéb?l...de nem olyan helyen lakunk, sajna :-o A kedves ötleteket, tanácsokat is nagyon szépen köszönöm.:-D Éva-Anyóca

horváth rita

Köszönöm hogy feltetted ezt a receptet, már a látványa is fenomenális!!!!!De a sütési id?t nem írtad oda! Kb. annyi mint álltalában a piskotáknál úgy 25-30 perc ?

Sütőtök89

A fényképen keresd, ott láthatod, hogy 30 perc! :) Néha nekem is elkerüli a figyelmem. :) A receptet pedig nagyon szívesen, és remélem, legalább annyi klassz pillanatot szerez Nektek, mint eddig nekünk! ;)

Törölt felhasználó

Kedves Süt?tök89! Köszönetemet szeretném kifejezni a receptért!!!Tegnap készítettem el,ma ettünk bel?le....és igeeeeeeeeen......,mindenkinek elnyerte a ,,vanmégbel?le?"tetszését!Tényleg nagyon-nagyon finom,bár nekem nem volt házi gesztenyém,de valami fenséges!!!Még egyszer köszönöm!!!

Sütőtök89

Jaj, de jóó! :):) Köszönöm, hogy megírtad a sikersztorit! :) Igazából mi sosem várjuk ki a másnapot, de ennél a sütinél szerencsére nem is kell. :D Bár következ? nap is hozza a formáját, nem kétséges...;) Nekem a személyes rekordom vacsora után hat szelet. :D:D:D

dorinaaa

Nagyon finom lett! :) Örülök, h rátaláltam erre a receptre!

Sütőtök89

Én meg annak örülök, hogy Nálatok is sikert aratott! :)

sarai eva

Nem sikerült a + 3 kiló, mert a család nagyon ette. Jó a recept, többször is meg kell csinálnom. Köszönjük.

Peekaboo

Én is megcsináltam, nagyon finom lett! A drágámnak is nagyon ízlett (bár ? nem egy nagy sütis!!!) Köszönjük a receptet! :) Üdv. Peeka :)

Sütőtök89

De örülök!:):) Köszönöm, hogy írtál! Egészségetekre!:)

Peekaboo

Nálunk maradt mára is, annyit írnék még, hogy ma szebben szeletelhet?, és az ízek jobban összeértek. ...drágám véleménye a 2. szelet után: ez a süti olyan, mint a somlói és a gesztenyepüré összeborítva :))) és még azt is mondta, hogy az egyik legfinomabb, amit eddig (3,5 év alatt) csináltam neki :) úgyhogy köszönjük!

Sütőtök89

Öröm az ilyet olvasni! :):) Szerencsére tényleg simán kibír 1-2 napot h?t?ben tartva, és nem ront rajta, s?t... Bár nálunk áramos szögesdrótot kéne a h?t? köré tekerni, hogy megmaradjon napokig. :D Köszönöm a soraidat és remélem, máskor is hasonló sikert aratnak a receptjeim! :)

Törölt felhasználó

Szia! A házi gesztenyemassza receptjére lennék kíváncsi, mivel én megf?zve, ledarálva sok gesztenyét raktam el a fagyasztóba.

Sütőtök89

Fú, azt még sajnos nem tudom Neked megmondani... :( Mi nagyon szerencsések vagyunk, mert ?sszel már tavaly óta tudunk venni egy baráton keresztül házi masszát, de fogalmam sincs, hogy csinálják. De ha úgy alakul, hogy megtudom a titkát, megosztom Veletek! :)

Törölt felhasználó

Azóta keresgettem a neten, és találtam egy olyan verziót ami ízlik a családnak: 20 dkg darált gesztenye, 4 dkg méz, 1 ek. rum. Így ez kb 25 dkg gesztenyemassza lesz. Nem teljesen olyan mint a bolti, de legalább tudom mi van benn.

Törölt felhasználó

Van tipped, hogy mekkora tortaformában lenne ez a csodás süti kivitelezhet?? :)

Sütőtök89

Van hát!:) Én normál (28-32 cm) átmér?j? formában készíteném, szerintem az jó lenne hozzá. Legfeljebb ha úgy érzed, nem akarod nagyon magasra a tésztát, készítsd eggyel kevesebb tojással, ahhoz pedig arányosan eggyel kevesebb kanál cukor és liszt kell. :) Remélem, segítettem!

Fahéjjas Irma

Köszönöm szépen, ezt a nagyon fincsi sütireceptet! Az egész családomnak nagyon ízlett. Én is kerek formában sütöttem, annyi tojást használtam, amennyi a receptben van!

Sütőtök89

Nagyon szívesen, örülök a sikerednek!:) Ezek szerint pont illik a mennyiség a formába is!:)

Törölt felhasználó

Szia! Hétvégén megcsináltam. Ennek a sütinek kérek még-íze van :)))) Tegnap vendégeink voltak, így szombat délután készítettem el, hogy keményedjen kicsit, hogy könnyebben tudjam szeletelni. A tejszínt viszont másnap tettem rá. Nagyon ízlett a barátainknak, nem gy?ztem bezsebelni a sok dicséretet! Nagyon szépen köszönöm neked, hogy általad örömet szereztem nekik :) További szép napot, és kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Anikó. :)

Sütőtök89

Óóó, nagyon szívesen! :) Ilyen kedves sorokért érdemes volt feltenni! Örülök a sikerednek, még sok-sok hasonlót kívánok Neked, f?leg így karácsonyra! :)

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.