Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (75)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint kaptunk házi gesztenyemasszát. :) Meg hát telihold van, és ilyenkor a vasbetont is megennénk Anyukámmal, szóval egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy ide gyorsan kell valami nagyon-nagyon finom cucc!:D Nekem van egy csodaklassz gesztenyekocka receptem, amit újragondoltam kicsit, és így született ez a verzió. Mivel nekünk oda kell figyelnünk a kalóriákra és a bevitt kalória minőségére is, én finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, cukor helyett pedig nyírfacukrot és édesítőszert használtam. Semmit nem változtatott az állagán/ízén, bátran ajánlom hasonló cipőben járóknak is.:)

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

ajánlat

Hihetetlenül könnyű, habos, abbahagyhatatlan süti. Nem tömény, eteti magát, ezért szerintem a feltüntetett 5 fő is sok rá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
  2. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
  3. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
  4. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
  5. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
  6. Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 245 438
elküldve: 465
receptkönyvben: 3 758
elkészítve: 220/302
Facebookon megjelent: 6

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes kocka, gesztenye- és pudingkrémes szelet, krémkocka piskótával

Hozzászólások (75)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manitu21
manitu21 Sun, 2016-11-06 00:04

Szuperfinom süti, könnyű és csupakrém, imádjuk. A tészta nekem is elég kemény szokott lenni, egy kanál vízzel lazítom. A gesztenyébe a tejszínt felverve szoktam beletenni (nem figyeltem hogy nem kell felverni), így még habosabb és krémesebb. Lehet egy réteg háztartási kekszet tenni a gesztenye és vanília réteg közé, de akkor egy éjszakát pihennie kell és azt nem bírom ki :)))

lbarbi73
lbarbi73 Fri, 2016-03-18 12:00

Ez a süti, mióta először elkészítettem, sláger lett nálunk, legyen az karácsony, húsvét, szülinap (tortaformában is szuper), vagy éppen csak egy hétvégi süti... Egyszerűen mindenkit levettem vele a lábáról :D Köszi

aantee
aantee / aantee Sat, 2015-11-14 19:27

6 kisebb tojásból alig, de kijött a két piskótalap 26 cm-es tortaformában. Főzős helyett hidegen készíthető vaníliapudingot csináltam hozzá egy csomaggal, mert nekem annak az íze és állaga jobban passzol. Nagyon könnyű, csupa habos finomság lett belőle...

Kitsune
Kitsune Fri, 2015-09-25 11:08

Kedves Sütőtök,

köszönöm a receptet, óriási sikerem volt vele kétszer is :) Érdemes kipróbálni 1 tejszínes, 1 vaníliás pudinggal is, én így csináltam és rettenet jó volt. Másodjára a pudingba tettem szeletelt almát és fahéjat is és legszívesebben felzabáltam volna az egészet egyedül :) Legközelebb áttérek a hulalára, mert közben kiderült, hogy tejallergiám van. Egyszóval mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik eddig elbénázták a piskótáikat, mint én. :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2015-09-26 15:01

Nagyon örülök, hogy ekkora örömet okozott! :) A Hulala nálunk is jolly joker ilyesmi édességekhez (is), mert megbízhatóan tartja a formáját, amit a habtejszínek semmilyen trükkel nem tudtak nekem produkálni sajnos. Sokan szidják, hogy műízű, meg mesterséges, de hát na. Szeretünk veszélyesen élni, azzal az évi 4-5 fogyasztással. :D

Julia666
Julia666 Sun, 2015-09-20 12:46

Egyszerüen csodálatos köszönöm szépen a receptet sokszor fog az asztalra kerülni....!!!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-09-14 02:22

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.09.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tothamaria
tothamaria Tue, 2015-03-03 12:06

Szia!
A gesztenyéhez a tejszínhabot felverve adod hozzá, vagy csak úgy simán?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-10-25 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-09-15 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

RozsahegyiK
RozsahegyiK Fri, 2013-12-27 18:17

Tegnapelőtt elkészítettem ezt a mennyei finomságot, a tegnapi vendégvárásra :) Háááát, mit ne mondjak, óriási sikere volt, csak úgy falta a családom minden tagja :) Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad ezt a fenséges sütikét :) Nagyon Boldog Új Évet kívánok: Kriszta

takzsu85
takzsu / takzsu85 Sun, 2013-11-24 14:16

Most készítettem el,bent figyel a hűtőben pár órára...alig várom,hogy este felvágjuk,annyira szuperül néz ki! Köszi a receptet!! :)

tsaska
tsaska Mon, 2013-10-14 18:36

Nem tudunk rájönni, hogy mit nem csinálhattunk jól a piskóta tésztához, de mikor a hozzávalókat kikevertük (tojás sárgája, cukor, liszt, kakaópor és sütőpor) borzasztóan száraz anyagot kellett a felvert tojásfehérjével összekeverni, pedig pontosan betartottuk a recept szerinti mennyiségeket. Olyan hiányérzetünk támadt, hogy talán margarin nem kéne bele? Az egész olyan darabos lett...
Van esetleg valami ötleted, hogy mit ronthattunk el? Köszi a választ!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2013-10-14 18:40

Ó, hát én egyszer jártam így másik piskótánál (hagyományos finomlisztes volt), amikor egyszerre adtam a sárgájához a szárazanyagokat, és úgy akartam eldolgozni. Katasztrofális lett, köz nem volt ahhoz, mint amikor egyenként elkeverve adagolom. Tán siettem, nem tudom, de megtanultam, hogy soha többet egyszerre hozzáadás. Erre az egyre tudok gondolni nálatok is. :( De ha nem ez volt a ludas, akkor tegyél bele még egy tojást, vagy pici olvasztott margarint/vajat/olajat az égvilágon semmi gond nem lesz szerintem. :) Egyébként alapvetően sem egyszerű eldolgozni a masszát a fehérjehabbal, de normális esetben meg lehet csinálni. Sok sikert, szurkolok! :)

tsaska
tsaska Mon, 2013-10-14 19:21

Egyenként tettük hozzá a szárazanyagot, de mikor a lisztre került sor, akkor az egész olyan száraz, morzsás lett. Nem is nőtt meg a piskóta a sütőben, olyan sűrű tésztájú lett. De most már még azért is befejezzük, lesz olyan, amilyen.
A képen istenien néz ki, úgyhogy még fogunk kísérletezni.:)
Köszi a gyors választ...és a receptet is!:)

lang111
lang111 Tue, 2013-08-27 15:32

Ez nagyon fincsi volt:) Szerintem 1-2óra elfér neki a hűtőben, mert akkor könnyebb szeletelni.

princes47
princes47 Sun, 2013-03-24 18:05

ELKÉSZÍTETTEM, EZ A SÜTI EGY CSODA, NAGYON FINOM, NEM VAJKRÉMES, IGAZI ÁLOM.

M.Era
M.Era / M.Era Thu, 2013-02-14 21:13

Szia !
Valentin napra úgy gondoltam meglepem a családom ezzel a sütivel. Nem csalódtam nagyon finom lett, bár mivel 3 db gesztenyemasszám volt itthon mind bele tettem, nem rontotta el :D
Köszi a receptet biztos nem utoljára csináltam.
Era

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2013-02-14 22:04

Megtiszteltetés, hogy ezt választottad Valentin-napra!:):) Igen, a gesztenye nem lehet soha elég, amit végképp nem bírok beletuszkolni, azt a végén magamba tuszkolom.:D

katalinka3
katalinka3 Mon, 2013-01-07 15:25

Katalinka3.
Háát elkészítettem. Már jan.3-án. Olllyan naggggyon jóóól sikerült, hogy most hétvégén újra
el kell készítenem. Sok-sok puszi a receptért.
Üdv.
Katalinka3.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2013-01-07 16:43

:D Köszönöm a dicséretet, nagyon örülök!!! Bizony, komoly függőségveszélyt hordoz magában, az én családom is tudja... :D

katalinka3
katalinka3 Tue, 2012-12-25 10:54

Ez jónak tűnik! Kisfiam születésnapjára, 2013.jan.5.-re elkészítem.
Köszi a receptet,
Üdv. Katalinka3.

huaniko
Huaniko / huaniko Mon, 2012-12-10 11:24

Szia! Hétvégén megcsináltam. Ennek a sütinek kérek még-íze van :)))) Tegnap vendégeink voltak, így szombat délután készítettem el, hogy keményedjen kicsit, hogy könnyebben tudjam szeletelni. A tejszínt viszont másnap tettem rá. Nagyon ízlett a barátainknak, nem győztem bezsebelni a sok dicséretet! Nagyon szépen köszönöm neked, hogy általad örömet szereztem nekik :) További szép napot, és kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Anikó. :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2012-12-10 11:57

Óóó, nagyon szívesen! :) Ilyen kedves sorokért érdemes volt feltenni! Örülök a sikerednek, még sok-sok hasonlót kívánok Neked, főleg így karácsonyra! :)

Fahéjjas Irma
Fahéjjas Irma Sun, 2012-11-25 19:16

Köszönöm szépen, ezt a nagyon fincsi sütireceptet! Az egész családomnak nagyon ízlett. Én is kerek formában sütöttem, annyi tojást használtam, amennyi a receptben van!

Makka
Makka / Makka Wed, 2012-11-21 17:03

Van tipped, hogy mekkora tortaformában lenne ez a csodás süti kivitelezhető? :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2012-11-21 17:28

Van hát!:) Én normál (28-32 cm) átmérőjű formában készíteném, szerintem az jó lenne hozzá. Legfeljebb ha úgy érzed, nem akarod nagyon magasra a tésztát, készítsd eggyel kevesebb tojással, ahhoz pedig arányosan eggyel kevesebb kanál cukor és liszt kell. :) Remélem, segítettem!

KovácsHajni
KovácsHajni Wed, 2012-11-21 15:39

Szia! A házi gesztenyemassza receptjére lennék kíváncsi, mivel én megfőzve, ledarálva sok gesztenyét raktam el a fagyasztóba.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2012-11-21 15:42

Fú, azt még sajnos nem tudom Neked megmondani... :( Mi nagyon szerencsések vagyunk, mert ősszel már tavaly óta tudunk venni egy baráton keresztül házi masszát, de fogalmam sincs, hogy csinálják. De ha úgy alakul, hogy megtudom a titkát, megosztom Veletek! :)

KovácsHajni
KovácsHajni Wed, 2013-11-20 09:49

Azóta keresgettem a neten, és találtam egy olyan verziót ami ízlik a családnak: 20 dkg darált gesztenye, 4 dkg méz, 1 ek. rum. Így ez kb 25 dkg gesztenyemassza lesz. Nem teljesen olyan mint a bolti, de legalább tudom mi van benn.

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sat, 2012-11-17 20:29

Én is megcsináltam, nagyon finom lett! A drágámnak is nagyon ízlett (bár ő nem egy nagy sütis!!!)
Köszönjük a receptet! :)
Üdv.
Peeka :)

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sun, 2012-11-18 16:11

Nálunk maradt mára is, annyit írnék még, hogy ma szebben szeletelhető, és az ízek jobban összeértek.
...drágám véleménye a 2. szelet után: ez a süti olyan, mint a somlói és a gesztenyepüré összeborítva :))) és még azt is mondta, hogy az egyik legfinomabb, amit eddig (3,5 év alatt) csináltam neki :)
úgyhogy köszönjük!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-11-18 16:17

Öröm az ilyet olvasni! :):) Szerencsére tényleg simán kibír 1-2 napot hűtőben tartva, és nem ront rajta, sőt... Bár nálunk áramos szögesdrótot kéne a hűtő köré tekerni, hogy megmaradjon napokig. :D Köszönöm a soraidat és remélem, máskor is hasonló sikert aratnak a receptjeim! :)

sarai eva
sarai eva Mon, 2012-11-12 09:45

Nem sikerült a + 3 kiló, mert a család nagyon ette. Jó a recept, többször is meg kell csinálnom. Köszönjük.

995
tojás 6 db
finomliszt 4.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
vaníliaaroma 2 kávéskanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 500 g
rumaroma 10 ml
porcukor 5 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
vaj 10 dkg
habtejszín 1 dl
habtejszín 4 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habfixáló 1 kávéskanál
porcukor 1 ek