r
Nosalty Logó

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 1003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 5016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Összesen 196 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1003 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5682.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 5016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 196 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
  2. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
  3. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
  4. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
  5. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
  6. Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2374
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 489
  • Össznézettség: 297468
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Hihetetlenül könnyű, habos, abbahagyhatatlan süti. Nem tömény, eteti magát, ezért szerintem a feltüntetett 5 fő is sok rá. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
Sütőtök89 66 recept

Megint kaptunk házi gesztenyemasszát. :) Meg hát telihold van, és ilyenkor a vasbetont is megennénk Anyukámmal, szóval egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy ide gyorsan kell valami nagyon-nagyon finom cucc!:D Nekem van egy csodaklassz gesztenyekocka receptem, amit újragondoltam kicsit, és így született ez a verzió. Mivel nekünk oda kell figyelnünk a kalóriákra és a bevitt kalória minőségére is, én finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, cukor helyett pedig nyírfacukrot és édesítőszert használtam. Semmit nem változtatott az állagán/ízén, bátran ajánlom hasonló cipőben járóknak is.:)

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek