Sűrített tej

Sűrített tej

Leírás

A sűrített tejet tejből, részleges vízelvonással állítják elő. Így víz újbóli hozzáadásával friss tejhez hasonló terméket kaphatunk. A cukrozott sűrített tej esetében a kondenzálási eljárás után cukrot adnak a tejhez. Így sűrűbb, sötétebb színű terméket kapunk. Cukrozott sűrített tejet elsőként Gail Borden állított elő iparilag, 1856-ban az Egyesült Államokban, mely eljárást a tejtartósítás terén az elsők között jegyzik. Nagyon magas a kalóriatartalma; ahhoz, hogy egy csésze kondenzált tejből cukrozott sűrített tejet kapjunk, kb. 1 és 1/4 csésze cukrot kell hozzáadni és abban hevítés során feloldani. A Nestlé 1911-ben szállt be a cukrozott sűrített tej gyártásába és Ausztráliában megnyitotta a világ legnagyobb gyárát A cukrozott sűrített tej felhasználása is különbözik cukormentes változatától. Sok helyen pl. kávéba és teába teszik, ill. kenyérre is kenik, de italok, édességek alapjául is szolgálhat.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőszekrényben.

236 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek