r
Nosalty Logó

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel

Friedrich Antal
Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

458
Kalória
20g
Fehérje
18.8g
Szénhidrát
32g
Zsír
299.1g
Víz
146.1g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8355 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    7361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    1477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    32864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    33419 micro
Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Vajon párolt zöldségek

  1. A zöldségeket tisztítjuk, és falatnyi méretre daraboljuk.
  2. Sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Vajat forrósítunk, és a zöldségeket átforgatjuk benne, petrezselyemmel.

Spenótkrém

  1. A vajat forrósítjuk, a fokhagymát apróra törjük, és a vajban pirítjuk.
  2. A spenótot (leveles spenótot) a vajhoz keverjük, és sózzuk, szódabikarbónát rászórjuk, és pár percig pirítva pároljuk. Borsozzuk, és tejszínnel felöntjük, pár percig forraljuk.

Fogasfilé posírozva

  1. A fogasfilét beirdaljuk (ha szükséges) és besózzuk, borsozzuk.
  2. Vajat forrósítunk, a filét bőrrel lefelé sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és felöntjük borral, és lefedve posírozzuk 5 percig.
  3. A halat kivesszük, és az alaplevet beforraljuk sűrűre.

Tálalás

  1. A fekete olajbogyót apróra vágjuk, sütőben szárítjuk, és kávédarálón ledaráljuk, ez lesz az olívaföld :)
  2. Ízlésesen tálaljuk a zöldségeket, a spenótot és a halat, olívafölddel és snidlinggel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szakács Mester felkészítéskor készítettük.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek