r
Nosalty Logó

Fogas Orly-módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sörtésztában kisütött fogasfilé, pecsenyeburgonyával, tartármártással és citrommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A bundázott halhoz

Összesen 377 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A bundázott halhoz

Összesen 1499 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A bundázott halhoz

Összesen 59 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 377 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7819.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    5171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    787 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1499 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 59 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A bundázott halhoz

Elkészítés

A bundázott halhoz

  1. A fogasfiléket megmossuk, szárazra töröljük, majd mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, rizslisztet és sót. A közepében mélyedést képezünk és beleöntjük a felvert tojásokat és a sört, majd csomómentes masszát keverünk. A palacsinta- és a nokedlitészta közt legyen sűrűségben. Ha kell, adjunk hozzá további sört.
  3. Az olajat felhevítjük 180 fokra. A filéket egyenként megforgatjuk némi rizslisztben majd a sörtésztában. Kicsit lecsöpögtetjük és a forró olajba engedjük. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük.
  4. A frissen kisült halat tetszőleges körettel, tartármártással és citrommal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 753
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 05.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Fogas Orly-módra
Lakos Benedek 402 recept

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér húsú halat is választhatunk. A köret variálható, de a tartármártás kötelező!

Hozzávalók

A bundázott halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...