r
Nosalty Logó

Édes savanyú kínai csirke Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Édes savanyú kínai csirke Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

501
Kalória
43.5g
Fehérje
52g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
457.1g
Víz
127.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
36.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    5391 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    5405 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 501 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6353.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1839 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7479 micro
  • β-karotin
    21563 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    21621 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    913 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szója- és Worcestershire szósszal leöntve hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem egy éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)
  2. A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő, vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.
  3. A hagymaszeleteket a napraforgó olaj és szezámolaj keveréken megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chili paprikával.
  4. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen kell érvényesüljön! Hozzáöntjük a sherry-t és a ketchupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és wokban összefőzzük az alapanyagokat.
  5. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel, és besűrítjük vele a szószt. Párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p

Ha otthon elkészíted az édes savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek