Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes savanyú kínai csirke Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Édes savanyú kínai csirke Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Édes savanyú kínai csirke Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha otthon elkészíted az édes savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szója- és Worcestershire szósszal leöntve hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem egy éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)
  2. A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő, vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.
  3. A hagymaszeleteket a napraforgó olaj és szezámolaj keveréken megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chili paprikával.
  4. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen kell érvényesüljön! Hozzáöntjük a sherry-t és a ketchupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és wokban összefőzzük az alapanyagokat.
  5. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel, és besűrítjük vele a szószt. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes savanyú csirke, édes savanyú csirke wokban, kínai édes savanyú csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
csirkemell filé 70 dkg
szójaszósz 4 ek
worcestershire-szósz 2 ek
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 3 db
piros kaliforniai paprika 1 db
gyömbér 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
szezámolaj 2 ek
barna cukor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
chili 1 kk
sherryecet 1 ek
ketchup 4 ek
sűrített paradicsom 5 dkg
ananászkonzerv 50 dkg
ananászlé 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 2 dl