r
Nosalty Logó

Kínai sertéskaraj á la Anyóca

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kínai sertéskaraj á la Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sertéskarajhoz

A körethez

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2824 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 980 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.7 g

Zsír

  • Összesen
    522 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    265 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17964 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    4440 mg
  • Nátrium
    11967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    949 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 7837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A sertéskarajhoz

A körethez

Elkészítés

A sertéskarajhoz

  1. Jénaiba teszünk 3 ek olívaolajat, rá a felkockázott vöröshagyma fele, a picire vágott fokhagyma fele, rá a felcsíkozott bacon fele, rá a 9 szelet kivert rövidkaraj, sózva, borsozva, a fele curryvel megszórva.
  2. Erre jön a paradicsomsűrítmény, és a felkockázott ananász darabok, rá a másik fele a vöröshagyma kockáknak, a fokhagymának.
  3. Erre kerül a 9 szelet kivert sertéskaraj, sózva, borsozva, curryvel ízesítve.
  4. Meglocsoljuk 2 ek olívolajjal, és rátesszük a bacon másik felét, majd a világos és sötét szójaszósz jön.
  5. A jénait a fedelével letakarjuk, és sütőbe tesszük, 70-80 percig pároljuk, főzzük a sütő középső rácsán.
  6. Egy másik jénaiba teszünk 3 ek olajat, a mosott rizs, rá az ételízesítő, a kurkuma, bőven meglocsoljuk forró vízzel, hogy ellepje, és kb 50 percig pároljuk, majd kikapcsolva, a sütőben hagyva kb. 8-10 percig hagyjuk kiperegni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6008
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Mindenki a saját maga verzióját ismeri, szereti, próbáljátok ki, ha ízlik, örülök, akinek nem, az ízlése szerint változtasson rajta, hozzávalókból, ízesítésből. Én a savanyú uborkát ajánlom kísérőül. Aki szereti, hagyja vastagabbra a húst, és többől is lehet készíteni, a bacont is lehet csökkenteni.Ízlés kérdése az egész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai sertéskaraj á la Anyóca
Éva-Anyóca 350 recept

Most a kínai ízesítési módot kipróbáltam, az én, illetve család ízlése szerint a sertéshúson. Fel is lett turbózva, ahogy mi szeretjük, és gondolom, hogy a kínaiba is, lehet találni ilyen alapanyagokat. Mindenesetre sertéshúsból ilyen ízekkel még nem készítettem ételt, és a próba sikerült. Ehhez viszont, most rizst tálaltam, nagyon illett hozzá. Az uborka megadta a savanyú ízt, nagyon jól esett az egész, együtt. Ennyi a történet.

Hozzávalók

A sertéskarajhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!