r
Nosalty Logó

Kínai diós csirke wokban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Kínai diós csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    885 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3957 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 2177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk a diót kb. 3 perc alatt.
  2. Egy kisebb serpenyőben vagy lábosban kis lángon hevítsük a cukrot folyamatos kevergetés mellett. Amikor az egész barna színű folyékony masszává változott (kb. 5 perc), vegyük le a tűzről, és rögtön tegyük bele a pirított diót. Villával forgassuk meg a diókat, hogy minden oldalát bevonja a karamell, utána minél előbb szedjük ki a diókat, és rakjuk sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni.
  3. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, rizsbort és a kukoricakeményítőt, majd forgassuk bele az 1-1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Minimum 10 percig marináljuk.
  4. Hevítsük fel a wokot, tegyük bele az olajat. A felkarikázott újhagymát pirítsuk 20 másodpercig. Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a hosszúkásra aprított paprikát és a zöldborsót, pirítsuk további 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a hoisin szószt és a szezámolajat, jól keverjük össze az egészet, és főzzük még 1-2 percig, amíg a csirke teljesen megfő. Ízesítsük sóval, borssal.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg karamellizált dióval, fogyasszuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3563
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Érdemes több karamellizált diót csinálni, mert mire elkészül hozzá a csirke, addigra rejtélyes módon eltűnik az összes.

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...