r
Nosalty Logó

Kínai csirkemell falatok

Ligeti Károly
Kínai csirkemell falatok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

285
Kalória
28g
Fehérje
18.1g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
266.1g
Víz
82.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1270 micro
  • β-karotin
    3065 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4832.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    3035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1064.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5078 micro
  • β-karotin
    12259 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 1140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A paprika, répa, hagyma, káposzta és 2 ek olaj kivételével a többi hozzávalót összekeverjük, a felét a húsra öntjük, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A paprikát, lilahagymát, sárgarépát és káposztát tetszőleges formára felaprítjuk. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben erős tűzön megpirítjuk a húst. Ha kész kiszedjük, félretesszük.
  4. 2 ek olajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani a sárgarépát, pár perc elteltével hozzáadjuk a káposztát és a lilahagymát, majd végül a paprikát. Azzal, hogy a könnyebben puhuló alkatrészeket később adjuk hozzá, azt érjük el, hogy a végére egyforma puhaságú lesz minden. Akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
  5. Amikor a zöldségek kellő mértékben megpirultak, beleöntjük a maradék szószt és a húst, összeforraljuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Szeretem a más népek konyháit enni is meg elkészíteni is. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...