r
Nosalty Logó

Cukkinivirágos galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Cukkinivirágos galette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5638.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 1934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5638.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 1934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát keverjük be, a lisztet vízzel, olajjal és egy kis sóval kidolgozzuk. Lehet keverék liszt is nálam most került bele egy kis mandula-, lenmag-, semola és sima liszt, mert most pont nem volt otthon teljes kiőrlésű lisztem, és nagyszerű lett. A begyúrt tésztát takarjuk le és hagyjuk legalább fél órát pihenni.

A töltelékhez

  1. Közben a tisztított cukkinit vágjuk apró kockába, vagy nagylyukú reszelőn toljuk át, az újhagymát aprítsuk a cukkinivirágokat, ha kell mossuk és vágjuk hosszában 4 részre.
  2. Kis vajon plusz olívaolajon pároljuk a hagymát egy percig, sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a cukkinit és azzal is pároljuk tovább pár percig. Adjuk hozzá a ricottát, keverjük bele a reszelt parmezánt, a morzsolt fetát és húzzuk le a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni.

A tálaláshoz

  1. A tésztát nyújtsuk ki egy nagy körben, nem kell tökéletesnek lennie.
  2. Ennek a közepébe halmozzuk a már kihűlt vagy épp langyos tölteléket úgy hogy körben hagyjunk egy 6 centit szabadon. Tegyük a töltelék tetejére a cukkinivirágokat, reszeljünk még rá parmezánt.
  3. A tészta üres részét hajtsuk fel 6-8 centinként a töltelékre, kenjük meg olívaolajjal vagy egy kis olvasztott vajjal. Szórjuk meg válogatott magkeverékkel.
  4. Toljuk előmelegített sütőbe úgy 40 percre sülni, vagy ameddig a széleket is szépen megkapja a meleg.
  5. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 916
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 22.

Ajánló

Ajándékba, vagy csak saját „felhasználásra” készíts asztali dísznek is beillő cukkinis pitét, avagy galettet. Van benne szemnek-szájnak minden jó, sok sajt és ricotta, színes magvak és színpompás virágok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinivirágos szép napot! Itt egy szuper galette, vagyis egy felhajtott szélű, sós pite, amit ebben a szezonban ki kell próbálnod!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili