Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetával töltött lepény

Fetával töltött lepény
Fetával töltött lepény
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomsaláta és egy pohár Ayran társaságában, finom ebéd vagy vacsora. A töltelékhez keverhetünk újhagyma zöldjét is, vékony karikára vágva.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vízben felolvasztott élesztőt és a maradék hozzávalókat. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  2. A fetát elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, tányér nagyságú körré nyújtjuk, a kör egyik felét megkenjük 1-2 ek fetával, a másik felét ráborítjuk, a széleket összenyomkodjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  4. Egy serpenyőben adagonként kevés olajat hevítünk, és a félköröket oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós lepény, feta sajtos lepény, töltött sós lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamma mia
mamma mia Sat, 2016-01-30 23:38

Isteni ez a recept!! Egyszerű elkészíteni és nem lehet abba hagyni az evését! Csodálatos, nagyon köszönönöm!

3masmama
3masmama Tue, 2015-12-01 13:14

Tetszik a recept. Tudnál ajánlani vmi más tölteléket tejmentesen? Köszi előre is.

599
víz 200 ml
friss élesztő 10 g
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
kenyérliszt BL80 400 g
olívaolaj 10 g
feta sajt 150 g
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 50 ml