Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pite SuomiAnyWay konyhájából

Gombás pite SuomiAnyWay konyhájából
Gombás pite SuomiAnyWay konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudok belőle annyit készíteni, ami ne fogyna el, mielőtt kihűl. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként, előételként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük, a répát kis szeletekre vágjuk és megpároljuk, a gombát felszeleteljük.
  2. A kinyújtott leveles tésztával kibélelünk egy kis tepsit, ha több a tészta, akkor azt csíkokra szeleteljük a díszítéshez.
  3. A tejfölt elkeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel.
  4. A tésztára ráhalmozzuk a zöldségeket, majd a tejföllel beterítjük.
  5. Ha maradt a tésztából, akkor a tetejét díszíthetjük vele.
  6. Hőlégkeveréses sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 504
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

SuomiAnyWay

Mióta szakács: 2012.05.21.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás-gombás pite, tejfölös sós pite, fűszeres pite gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suzee
suzee Wed, 2012-06-06 22:44

Szia!

Olyan kerdesem lenne, hogy ezt Skandinaviaban keszitetted? Ha igen hogy lehet fellelni a leveles tesztat az eszaki orszagokban? Tudsz ebben utbaigazitast adni? Koszo, Zsuzsi

AnyWay
SuomiAnyWay / AnyWay Thu, 2012-06-07 11:59

Kedves Zsuzsi!
Ezt a receptet először Dániában készítettem, és ott valamiféle vajas tésztát lehetett venni fagyasztott állapotban ( a Fotex-ben, de akár a Lidl-ben is). Sajnos nem emlékszem már mi volt a neve (csak finn, svéd, norvég és dán nyelven volt ráírva.. :D ). De egy olyan vajas tésztával még finomabb volt. Szóval ne ragaszkodj a leveleshez. Remélem tudtam segíteni.

351
gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 db
tejföl 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
leveles tészta 1 csomag