Mák

Mák

Leírás

Régen termelt növény, amely a magyar konyhának jellegzetes fűszerét, a mákszemet adja. Míg Európa legtöbb országában többnyire csak péksütemények szórására használják, nálunk több ételben is használjuk: például a mákos bejgli, rétes és tészta készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Az egész mákszemek vászonzacskóban, száraz, hűvös helyen sokáig eltarthatók. A darált mákot nejlonzacskóban tartsuk a hűtőszekrényben, különben megavasodik.

1257 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.