Cukkinivirág
190 kcal
Sütőben sült, bundás cukkinivirágok
1933 kcal
Cukkinivirágos galette
319 kcal
Ricottával töltött cukkinivirág
Leírás
A cukkini virágzásakor a szár végén megjelenő narancsos színű virág. Sokan nem tudják róla, hogy ehető. Általában tempura-, vagy sörtésztába mártják és bő olajban kisütik, de tölteni is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.
100 g Cukkinivirág
fehérjetartalom
1.03 g
zsírtartalom
0.049 g
szénhidráttartalom
3.28 g
víztartalom
95.15 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
49 mg
Kalcium
39 mg
Magnézium
24 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
C vitamin
28 mg
Niacin - B3 vitamin
0.69 mg
A vitamin
97 µg
Riboflavin - B2 vitamin
0.075 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.03 g
Zsír
telített zsírsav
0.036 g
egyszeresen telített zsírsav
0.009 g
többszörösen telített zsírsav
0.004 g
ásványi anyagok
Kalcium
39 mg
Vas
0.7 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
49 mg
Nátrium
5 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
víz
95.15 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.042 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.075 mg
Niacin - B3 vitamin
0.69 mg
Folát
59 µg
A vitamin
97 µg
C vitamin
28 mg