Cukkinivirág

Leírás

A cukkini virágzásakor a szár végén megjelenő narancsos színű virág. Sokan nem tudják róla, hogy ehető. Általában tempura-, vagy sörtésztába mártják és bő olajban kisütik, de tölteni is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

Cukkinivirág
15
Kalória
1g
Fehérje
3.3g
Szénhidrát
0.1g
Zsír
95.2g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Cukkinivirág

fehérjetartalom

1.03 g

zsírtartalom

0.049 g

szénhidráttartalom

3.28 g

víztartalom

95.15 g

gramm cukkinivirág?

Top ásványi anyagok

Foszfor

49 mg

Kalcium

39 mg

Magnézium

24 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

C vitamin

28 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

A vitamin

97 µg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.03 g

Zsír

telített zsírsav

0.036 g

egyszeresen telített zsírsav

0.009 g

többszörösen telített zsírsav

0.004 g

ásványi anyagok

Kalcium

39 mg

Vas

0.7 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

49 mg

Nátrium

5 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

víz

95.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.042 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

Folát

59 µg

A vitamin

97 µg

C vitamin

28 mg

13 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...