r
Nosalty Logó

Spenótos galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Spenótos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1597 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18941 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40635 micro
Összesen 2093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3240 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk az ecetet, majd kanalanként a hideg vizet.
  3. Összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  4. Miután eleget pihent, kinyújtjuk, a tölteléket pedig kör alakban elolvasztjuk rajta. Hagyjunk 4-5 centis sávot a széleken!
  5. A tészta szélét hajtsuk fel a töltelékre, majd kenjük meg egy felvert tojással.
  6. A pitét díszítsük póréhagymával és ricottadarabokkal, de akár fetát is használhatunk.
  7. Rakjuk 200°C fokos előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
  8. A sütőből kivéve friss kaporral díszíthetjük.

Töltelék

  1. Az átmosott spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót és a kaprot.
  2. Az összekevert tölteléket elegyengetjük a kinyújtott tészta közepén.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 876
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos galette
Kristyán Fanni 93 recept

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható össze a tartósított formájával, szóval elő a levelekkel, és készítsünk belőle valami mutatósat. Például ezt a pitét.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.